banneri2.jpg
Uutiset
4.2.2019 Teatriksen Lapin aluefestari kutsuu teatteriharrastajat esiintymään 6.4. Rovaniemelle


TEATRIKSEN ALUEFESTARI KUTSUU TEATTERIHARRASTAJAT ESIINTYMÄÄN


Teatriksen Lapin aluefestari kutsuu teatteriharrastajat esiintymään Rovaniemelle 6.4.2019. Nuori Kulttuuri -toiminta tuottaa ja koordinoi joka vuosi taidetapahtumia nuorille; vuorotellen tanssia, teatteria ja musiikkia. Tänä vuonna esityslava katetaan teatterille ja sen harrastajille ympäri Lappia.

Rovaniemellä järjestettävä aluefestari on tarkoitettu kaikille nuorille teatteriharrastajille. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille halukkaille ryhmille edellyttäen, että osallistujat ovat 10-25 -vuotiaita sekä esitys enintään 60 minuuttia pitkä. Teatriksen lajit ovat: puheteatteri, tanssiteatteri, katuteatteri, musikaali, fyysinen ja sanaton teatteri sekä performanssi ja esitystaide. Aluefestarin ammattiraati antaa esiintyjille suullisen ja kirjallisen palautteen sekä valitsee edustajat valtakunnalliseen festariin Jyväskylään, joka järjestetään toukokuussa 2019.

Ilmoittautuminen Rovaniemen Teatriksen aluefestarille on avoinna 18.2.-17.3.2019 osoitteessa: www.rovaniemi.fi/nuti

Nuori Kulttuuri -toiminnan ydin on vuosittain toteutettava nuorten taidetapahtumien katselmuskokonaisuus. Se koostuu yli kahdestakymmenestä alueellisesta ja yhdestä valtakunnallisesta tapahtumasta. Aluetapahtumat ovat avoimia kaikille 10-25 -vuotiaiden nuorten ryhmille, ja osa ryhmistä valitaan esiintymään valtakunnalliseen tapahtumaan. Lajit ovat vuorovuosin tanssi (Moves), musiikki (Sounds) ja teatteri (Teatris), joista vuonna 2019 vuorossa on esittävien taiteiden katselmus Teatris. Tarkemmat säännöt ja lisätiedot löytyvät osoitteesta: nuorikulttuuri.fi/teatris

Teatriksen Lapin aluefestarin järjestää Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä Suomen Nuorisoseurojen Lapin aluetoimiston kanssa. Nuori Kulttuuri -toiminnan kokonaisuutta koordinoi Suomen Nuorisoseurat.

www.nuorikulttuuri.fi

Tiedote_TEATRIS 2019.pdf