banneri2.jpg
Uutiset
3.7.2017 Rahoitusta tarjolla Leader-hankkeessa Nuorten kylät Simon, Kemin, Keminmaan, Tervolan, Rovaniemen ja Ranuan alueella - haku päättyy 15.8.

NUORTEN KYLÄT – UUTTA TOIMINTAA MAASEUDUN NUORILLE

Nyt on kaikilla 10 - 20 –vuotiailla kylien nuorilla mahdollisuus suunnitella ja hankkia uusia harrastusvälinetä yhteiseen käyttöön! 

Peräpohjolan Leader on avannut teemahaun nuorten pienille investointihankkeille, jotka toteutetaan yhteistyössä vaikkapa kyläyhdistyksen tai urheiluseuran kanssa. Hanke on suunnattu maaseudulla asuville nuorille. Nuoret pääsevät itse suunnittelemaan sellaista toimintaa, joka tarjoaa heille itselleen virikkeitä ja tekemistä vapaa-ajalla omalla kylällä. 

MILLAISIA VÄLINEITÄ VOI HANKKIA? MIHIN RAHOITUSTA MYÖNNETÄÄN?

Tukea voidaan käyttää esimerkiksi skeitti- tai bmx-rampin rakentamiseen, musiikki-instrumenttien hankintaan bänditoimintaan tai liikuntavälineisiin. Myös videopajatoimintaan, 3D-tulostamiseen tai vaikka robottien rakentamiseen tarvittaviin välineisiin voi hakea tukea. Tärkeää on, että nuoret itse suunnittelevat hankinnat ja että välineet ovat kaikkien vapaasti ja yhteisesti käytettävissä.

PALJONKO HANKINNAT VOIVAT MAKSAA? 

Hankinnan arvo tulee olla vähintään 800€ ja enintään 8 000€.

PALJONKO TUKEA MYÖNNETÄÄN?

Tuen määrä on 65 % kustannuksista. Loppu 35 % on hakijan omaa yksityistä rahoitusta.

Myönnettävän tuen suuruus vaihtelee 520 € - 5 200 € välillä.        

Lisätietoja tuen hakemisesta antaa Peräpohjolan Leader ry:n Emilia Vuori, hankeneuvoja p. 050 564 7701

tai emilia.vuori@perapohjola.fi

Hakuohjeet: WWW.PERAPOHJOLA.FI ja http://www.perapohjola.fi/nuorten-kylat-teemahaku-avattu/

NUORTEN KYLÄT FB tiedote_Leader hanke.pdf


Mkä ihmeen Leader?

Leader Peräpohjola on Simon, Tervolan, Keminmaan, Kemin, Rovaniemen ja Ranuan alueella toimiva maaseudun kehittämisyhdistys. Leaderin kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen alueen kehittämistyössä. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta sekä kansainvälistä toimintaa. Näin pystymme lisäämään maaseudun mahdollisuuksia ja vetovoimaa.

nettisivumme. http://www.perapohjola.fi/

Lapin alueella toimii viisi Leader toimintaryhmä:

Outokaira tuottamhan ry on Tornion, Ylitornion ja Pellon Leader-ryhmä. Tavoitteena on vastata hanketoiminnalla asukkaiden, järjestöjen ja yritysten tarpeisiin ruohonjuuritasolla. Ideat ja toteutus tulevat asukkailta itseltään. Vuosien 2014–2020 Meän Outokaira -strategia rakentaa kehittämistyöhön yrittäjämäistä otetta.

Leader Tunturi-Lappi (entinen KKTM ry) on Leader-ryhmä, joka toimii Tunturi-Lapin kuntien: Enontekiö, Kittilä, Kolari, Muonio, alueella. Leader tukee, rahoittaa, neuvoo ja kehittää aluetta yhdessä kuntien, yhdistysten, yrittäjien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tarkoituksena on pitää maaseutu elinvoimaisena ja kannattavana paikkana elää, olla ja yrittää, yhdessä.

Leader Pohjoisin Lappi on Utsjoen, Inarin, Sodankylän, Pelkosenniemen, Savukosken, Sallan ja Kemijärven kuntien alueilla toimiva Leader-ryhmä. Sen kantavana ajatuksena on paikallisen asiantuntemuksen ja osaamisen hyödyntäminen alueen kehittämistyössä. Sinä ideoit – me autamme!

Koillismaan Leader ry on yhdistys, joka tekee maaseudun kehittämis- eli Leader -työtä. Toiminta-alueeseen kuuluvat Kuusamon kaupunki sekä Posion ja Taivalkosken kunnat.