banneri2.jpg
Uutiset
24.8.2018 Ota kansainväliset nuorisovaihdot haltuun päivässä! Erasmus+ -koulutuspäivä Sodankylässä 15.9.

 

Erasmus+ Youth in Action: Euroopan tähti -koulutuspäivä Sodankylässä 15.9.2018. Ilmoittautumisaika

Alkaa: 17.8.2018
Päättyy: 7.9.2018
Tapahtumapaikka: Järjestökeskus Kitinen
Osoite: Jäämerentie 19, 99600 Sodankylä

 

Euroopan tähti – kansainväliset nuorisovaihdot haltuun päivässä!

Euroopan tähti –koulutus on suunnattu nuorten parissa toimiville, joita kiinnostaa kansainvälinen nuorisotyö. Koulutus antaa käsityksen siitä, mitä tarvitaankansainvälisen nuorisovaihdon suunnitteluun sekä miten nuoria voi osallistaa prosessin joka vaiheessa.

Nuorten oma aktiivinen osallistuminen on tae siihen, että oppimiskokemuksia kertyy. Nuorisovaihtohanke voikin olla nuorille suuri oppimiskokemus muista kulttuureista, valitusta yhteiskunnallisesta aiheesta, hankkeen suunnittelusta ja omista voimavaroistaan. Koulutuksessa jaetaan hyviä työvälineitä siihen, miten nuoret voivat itse osallistua suunnitteluun ja millainen on laadukas nuorisovaihtohanke. Näitä toimintamalleja voi käyttää, kun aloittaa suunnittelun omien nuortensa kanssa.

Konneveden 4H:n toiminnanjohtaja Anni Juntunen sanoo nuorisovaihdoista: ”Nuorisotyöntekijänä on ollut ihana huomata nuorten oma innokkuus ja sitoutuminen projektiin. Nuorisovaihdot ovat yksi parhaista työkaluista nuorten innostamisessa yrittäjyyskasvatukseen, suvaitsevaisuuteen ja uskallukseen vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Nuorten ryhmävaihdot koskettavat positiivisella tavalla koko yhteisöä, ei pelkästään vaihtoon osallistuvia nuoria. On ihana törmätä Konnevedellä jopa vanhuksiin, jotka muistelevat ilolla kesän innokkaita nuortenryhmävaihtoon osallistuneita nuoria!

Kukapa ei haluaisi vastaavia kokemuksia omille nuorilleen?

Koulutukseen kokoonnutaan Sodankylässä

Päivän kestävä koulutus järjestetään 15.9.2018 Sodankylässä (Järjestökeskus Kittinen, Jäämerentie 19, 99600 Sodankylä) klo 10-16.

Tule paikalle jo 9:30, saat aamukahvit. Lounas ja iltapäiväkahvit tarjotaan koulutuksen aikana myös.

Hyvä koulutus kaikille nuorten parissa toimiville

Koulutukseen ovat tervetulleita nuorisotyöntekijät Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Koillismaan ja Kainuun alueilta - kaupungin, seurakunnan, nuorisojärjestöjen tai muuten aktiivisten nuorten ryhmien edustajat voivat osallistua. Osallistuminen on maksutonta. Korvaamme matkakulut halvimman matkustustavan mukaan mainituilta aluielta saapuville osallistujille.

Kouluttajina toimii nuorisovaihtoja itse toteuttanut nuorisotyöntekijä sekä Erasmus+ Youth in Actionin kansallisessa toimistossa työskentelevä ohjelma-asiantuntija.

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu 7.9.2018 mennessä tällä lomakkeella: https://link.webropolsurveys.com/S/E0091C25AF61620B

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen (etunimi.sukunimi@oph.fi)

Euroopan tähti -mainos_Sodankylä.pdf