banneri2.jpg
Uutiset
1.4.2019 OKM myönsi nuorisoalan valtakunnallisille järjestöille toiminta-avustusta yli 18 miljoonaa

Nuorisoalan järjestöt saavat toimintaansa yli 18 miljoonaa


Opetus- ja kulttuuriministeriö
Tiedote

Ministeri Sampo Terho on myöntänyt valtakunnallisille nuorisoalan järjestöille tämän vuoden toimintaan yhteensä 18 071 500 euroa. Avustusta sai 96 järjestöä. Avustukset myönnetään Veikkauksen tuotosta.

- Nuorisoalan järjestöt tarjoavat puitteet nuorten kansalaistoiminnalle ja harrastamiselle. Nuorisotoiminta lisää yhteisöllisyyttä ja ennaltaehkäisee nuorten syrjäytymistä. Yhteiskunta myös tarvitsee nuorisojärjestöjä uusiutuakseen. Järjestöt ovat myös arvokkaita toimijoita nuorisotyön kentällä kuntien ja seurakuntien ohella, sanoo nuorisoasioista vastaava ministeri Sampo Terho.

Järjestöjen saamat avustukset ovat harkinnanvaraisia ja ne myönnetään nuorisolakiin ja valtioneuvoston asetukseen perustuen. Nuorisolain mukaan valtionavustuksen määrää harkittaessa otetaan huomioon järjestön taloudenhoito sekä järjestön toiminnan valtakunnallisuus, laatu, laajuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Avustettavan toiminnan on oltava yleishyödyllistä.

Suurimpia avustusten saajia olivat Suomen Partiolaiset ry (1 455 000 euroa), Suomen Nuorisoseurat ry (1 121 000 euroa), Nuorisotutkimusseura ry (1 060 000 euroa) ja Nuori kirkko ry (1 050 000 euroa). Uusi avustuksen saaja oli esimerkiksi Suomen Metsästäjäliitto, joka sai nuorisotyöhönsä 115 000 euroa. Edellisen vuoden tasoon verrattuna mm. seuraavien järjestöjen avustuksia nostettiin: Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry, Varusmiesliitto ry sekä Suomen Parkour ry.

Lue lisää myönnetyistä avustuksista ministeriön sivuilta tämän linkin kautta.

Lisätietoja:
- erityisavustaja Toni Kokko, p. 02953 30113
- erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez, p. 02953 30080

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö