banneri2.jpg
Uutiset
20.3.2020 Nuorisotyö nuorten tukena poikkeustilassa 18.3.–13.4.2020 – aluehallintoviraston suosituksia nuorisotyön toimijoille


Nuorisotyö nuorten tukena poikkeustilassa 18.3.–13.4.2020 – aluehallintoviraston suosituksia nuorisotyön toimijoille


Nuorisotyö tavoittaa lapsia ja nuoria hyvin laajalti eri toimintaympäristöissä. Poikkeustilanteessa, jonka vaikutuksia nuoriin emme vielä tiedä, korostuvat nuorisotyön kriittiset vahvuudet: ongelmien ennaltaehkäisy ja kyky reagoida nopeasti muuttuviin olosuhteisiin ja ilmiöihin.

Nuorisotyö ennaltaehkäisee nuorten ongelmia ja helpottaa perheiden arkea. Tärkeää on luoda turvallisuuden tunnetta, tukea uudenlaisten arjen rutiinien, harrastusten ja mielekkään tekemisen ylläpitämistä sekä antaa tietoa ja vastata kysymyksiin, joita tämä poikkeuksellinen tilanne aiheuttaa nuorille ja perheille.

Aluehallintovirastot suosittelevat, että nuorisotyöntekijät jatkavat työtä nuorten parissa käyttäen vaihtoehtoisia työmuotoja. Ylimääräisiä lähikontakteja tulee välttää, ja viranomaisten ohjeita kannattaa seurata päivittäin.

Lähikontaktissa tehtävän työn sijaan kannustetaan nuorisotyöntekijöitä siirtymään etätyöhön, verkkopohjaisille alustoille ja hyödyntämään sosiaalista mediaa nuorten kanssa työskenneltäessä. Jos nuoren tapaaminen on välttämätöntä, molempien tulee olla oireettomia ja noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia.

Lue koko tiedote tämän linkin kautta: www.aviavustukset.fi/tiedotteet/nuorisotyo-nuorten-tukena-poikkeustilassa-18-3-13-4-2020-aluehallintoviraston-suosituksia-nuorisotyon-toimijoille