banneri2.jpg
Uutiset
3.9.2018 Nuorelle turvallinen yhteisö -koulutus Rovaniemellä 15.11.

 

Nuorelle turvallinen yhteisö -koulutus


15.11. klo 10-16
Nuorisokeskus Monde, Rovaniemi
Koulutus on maksuton

Voidaksemme hyvin, tarvitsemme turvallisia yhteisöjä, joihin kuulua. Nuorisotyön, vapaa-ajan harrastusten ja järjestötoiminnan vahvuus on juuri tässä: mahdollisuudessa tarjota nuorille turvallisia yhteisöjä, joihin voi kokea kuuluvansa omana itsenään, ilman kiusaamisen, syrjinnän tai häirinnän pelkoa.

Mistä turvallisuuden kokemus syntyy? Miten voimme rakentaa turvallisia yhteisöjä ja varmistaa jokaiselle kuulumisen kokemuksen syntymisen? Miten toimia, kun ryhmässä esiintyy kiusaamista, konflikteja tai epäasiallista käyttäytymistä? Eroaako toiminta digitaalisessa yhteisössä muista ryhmistä?

Allianssin toimistolla päätettiin tarttua näihin kysymyksiin. Tutustuimme kymmeniin aihetta käsitteleviin tutkimuksiin ja aikaisempiin materiaaleihin. Tapasimme viisi erilaista, (erilaisissa oloissa elävää, erilaisista taustoista tulevaa, eri-ikäisistä nuorista koostuvaa ja erilaisista asioista kiinnostunutta) nuorten ryhmää, joita haastattelimme aiheesta. Olemme saaneet kasaan tietoa ja vinkkejä, jotka haluamme nyt jakaa nuorten kanssa toimivien käyttöön!

Kierrämme syksyllä kouluttamassa aiheesta neljällä paikkakunnalla. Koulutukset ovat maksuttomia. Koulutus tarjoaa tietoa siitä, mikä on turvallinen yhteisö, miten sen syntymiseen voidaan vaikuttaa ja millaiset tekijät estävät turvallisuuden kokemusta. Osallistuja saa koulutuksesta kättä pidempää konkreettisten esimerkkien ja harjoitusten kautta. Koulutuksessa harjoitellaan muun muassa ongelmallisiin tilanteisiin puuttumista, nuorten ennakkoluulojen käsittelemistä, rajojen vetämistä vitsailulle ja sukupuolisensitiivistä lähestymistapaa.

Koulutuksen lisäksi aiheesta on tulossa myös materiaali nuorten kanssa työskentelevien tueksi.

Koulutuksen ohjelma:
9.30 Aamukahvi
10.00 Aloitus
Mikä on turvallinen yhteisö? Mitkä asiat edistävät tai estävät yhteisöjen turvallisuutta?
Työkaluja turvallisemman yhteisön rakentamiseen
12.00-13.00 Lounas
Sanoista tekoihin - Työryhmätyöskentelyä ja harjoituksia eri teemoista
Yhdenvertaisuussuunnittelun abc
Yhteenveto koulutuksesta
16.00 Koulutus päättyy

Esteettömyys: Tila on esteetön.

Lisätietoja:
Heta Hölttä
Yhdenvertaisuusasiantuntija
heta.holtta@alli.fi

Voit ilmoittautua koulutukseen Allianssin sivuilla olevan lomakkeen kautta tästä linkistä.