banneri2.jpg
Uutiset
30.3.2017 Lapin nuorisotyössä tavoitteena on järjestää tänä vuonna 100 nuorten tapahtumaa


Lapin kuntien ja järjestöjen nuorisotyön organisaatiot ovat yhdessä Lapin aluehallintoviraston kanssa ideoineet kampanjan, jolla tavallista arjen nuorisotyötä kunnissa, seurakunnissa ja järjestöissä tuodaan esiin juhlavuosimausteilla. Kampanjan tavoitteena on tehdä Lapin alueen nuorisotyötä näkyväksi ja tunnetuksi.

Tavoite on, että jokainen Lapin kunta suunnittelee ja järjestää nuorille ja nuorten kanssa tapahtumia, joissa juhlistetaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Tapahtumat voivat olla kaikkea nuorisotyön perustoimintaa itsenäisyyden juhlavuoden teemoilla väritettynä.

Juhlavuoden teemana on ”yhdessä”, joten tapahtumien toteutuksiin otetaan mukaan kaikki paikkakunnan nuorten parissa toimivat järjestöt ym. yhteistyökumppanit. Myös nuoret voivat toteuttaa tapahtumia muille nuorille.

100 x nuorten kanssa tehtyä

Lapin aluehallintovirasto kokoaa yhteen nämä 100 tapahtumaa. Itsenäisyyspäivän tienoolla voimme tiedottaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi yhdessä nuorten kanssa toteutetuista sadasta tapahtumasta ympäri Lapin maakuntaa.

Esimerkiksi helmikuussa Kemin nuorisotyö järjesti ystävänpäivän kunniaksi #kaveriseinän nuorisotiloissa. Tarkoituksena oli jakaa ystävyyden iloa ja ikuistaa yhteisiä hetkiä. Kuvat voi bongata instagramista tunnisteella #kaveriseinä.

Simon kunnassa kisailtiin pieni Suomi-tietovisa nuorisoillassa.

Kittilässä panostettiin liikennekulttuurikasvatukseen nuorten moottorikelkkavaelluksella. Suomi 100 teeman kunniaksi ajoharjoittelualuetta laajennettiin 100 hehtaarilla. Mukana oli myös kelkkapoliisi.

"Kohtaamisia" on Ranuan nuorille suunniteltu kaksipäiväinen tapahtuma Euroopan Nuorisoviikon aikana toukokuussa.

 

Tapahtumat jatkuvat ja niistä tiedotetaan paikallislehdissä ja sosiaalisessa mediassa. Kampanjan tavoitteena kunnissa on tehdä uutisointia yhdessä nuorten ja yhteiskumppaneiden kanssa. Nuoria kannustetaan kirjoittamiseen esim. äidinkielen ryhmissä ja uutisluokassa. 


Lisätietoja: suunnittelija Susanna Lammassaari, Lapin aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi  p. 0295 017 383