banneri2.jpg
Uutiset
17.2.2020 Lapin Moves 2020 aluetapahtumat Inarissa, Rovaniemellä ja Torniossa

 

MOVES 2020 KOKOAA NUORET TANSSITAITEEN PARIIN

Nuori Kulttuurin vuosi 2020 on tanssin vuosi – Moves 2020, joka päättyy valtakunnalliseen SottiisiMoves 2020 –tanssifestivaaliin kesäkuussa Tampereella. Esiintyvät ryhmät Tampereen valtakunnalliselle festarille valikoituvat reilusta kahdestakymmenestä aluetapahtumien katselmuksesta ympäri Suomen keväällä 2020.

Moves 2020 on tanssikatselmus, ei tanssikilpailu. Molemmat tapahtumat tukevat nuorten tanssiharrastusta tarjoamalla esiintymiselle ja harrastuksen kehittymiselle mahdollisuuden ammattilaisraadin palautteen myötä. Esiintymiskokemus ja yhteenkuuluvuus yhdessä muiden tanssijoiden kanssa tuovat varmasti mukanaan unohtumattoman elämyksen yhteisen harrastuksen parissa. Aluetapahtumien raadit valitsevat aluetapahtumiin osallistuvista ryhmistä kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti tanssitaidetta edustavan joukon ryhmiä edustamaan omaa aluettaan valtakunnalliselle festarille.

Lapin aluetapahtumat järjestetään Rovaniemellä ja Torniossa 21.3.2020, sekä Saamelaisnuorten taidetapahtuma Inarissa Nuorisokeskus Vasatokassa 14.-16.4.2020.

Aluetapahtumien katselmuksiin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki (10-20-vuotiaat) vähintään kahden tanssijan ryhmät harrastus- tai kokemustaustasta riippumatta. Aluetapahtumat ja päivämäärät ovat julkaistu ja ne löytyvät nuorikulttuuri.fi/moves/aluetapahtumat.

NUORI KULTTUURI

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat.

SOTTIISIMOVES 2020

SottiisiMoves 2020 kokoaa Tampereelle noin 2500 tanssijaa. Tapahtumassa yhdistyvät valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves-tanssikatselmus sekä kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin festivaali Pispalan Sottiisi. SottiisiMoves 2020 on kaikille tanssista ja folkista kiinnostuneille avoin tanssin ja musiikin juhla, jossa erilaiset tyylit ja tekijät kohtaavat. Pispalan Sottiisi ja nykyisen Nuori Kulttuurin perustana ollut Nuorison taidetapahtuma järjestettiin kumpikin ensimmäisen kerran 1970, ja ne täyttävät ensi vuonna 50 vuotta, sottiisi.fi.

Lisätietoja Lapin Aluetapahtumien tuottajilta:

Rovaniemi

Elle Syväjärvi elle.syvajarvi@nuorisoseurat.fi p.0400-530 598

Elina Rousu-Uurtamo elina.rousu-uurtamo@nuorisoseurat.fi p. 050-462 0700

 

Tornio

Marko Pesonen marko.pesonen@tornio.fi p. 0400-920 616

 

Saamelaisalueen tapahtuma Inarin Vasatokassa

Anni Näkkäläjärvi anni.nakkalajarvi@samediggi.fi ja Ulla Aikio-Puoskari ulla.aikio-puoskari@samediggi.fi

MOVES 2020 Säännöt.pdf

Moves 2020 Lapin Aluetapahtumat.pdf