banneri2.jpg
Uutiset
26.9.2019 Koulutusta ja materiaaleja lasten ja nuorten houkuttelun ja seksuaaliväkivallan vastaiseen toimintaan


Groomingin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy - Valtakunnallinen hanke osaamisen vahvistamiseksi nuorisotyössä

Valtakunnallisessa hankkeessa vahvistetaan nuorisotyöntekijöiden osaamista lasten ja nuorten houkuttelun ja seksuaaliväkivallan vastaiseen toimintaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Osaamiskeskus Koordinaatille valtionavustuksen (300 000 €) vuoden kestävälle hankkeelle. Hanke käynnistyi toukokuussa 2019 ja kestää huhtikuuhun 2020 asti.

Lue lisää Koordinaatin nettisivuilta tämän linkin kautta.

Oulussa järjestettiin Lapsiin kohdistuva seksuaaliväkivalta ja digitaalinen media koulutus 26.9., joka keräsi paikalle yli 200 osallistujaa ja netin striimauksen päähän yli 700 osallistujaa. Tiedolle ja koulutukselle on aiheen parissa selkeä tarve. Koulutustilaisuutta ei tallennettu, mutta tilaisuuden materiaalit löytyvät tältä sivulta.

Pelastakaa Lapset ry on tuottanut Kehoni on minun -oppaan, joka tarjoaa ammattilaisille, huoltajille ja kasvattajille tietoa ja tukea lapseen kohdistuvan seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan käsittelemiseen lapsen kanssa.  Opas on suunniteltu käytettäväksi Ylen tuottaman Kehoni on minun  –animaatiosarjan rinnalla. Lue lisää PeLan nettisivuilta: www.pelastakaalapset.fi/uutiset/pelastakaa-lapset-julkaisee-kehoni-on-minun-oppaan