banneri2.jpg
Uutiset
24.8.2018 Erasmus+ Youth in Action-ohjelman nuorisovaihtoihin liittyvä koulutus Inarissa 6.-10.11.2018

 

 

Erasmus+ Youth in Action: Star of Europe -koulutus Inarissa 6.-10.11.2018. Hakuaika päättyy

Päättyy: 21.9.2018
Tapahtumapaikka: Nuorisokeskus Vasatokka, Inari

 

Nuorisovaihdon koko kuva!

Star of Europe -koulutus järjestetään Nuorisokeskus Vasatokassa Inarissa 6.-10.11.2018.

Koulutuksen tarkoituksena on kuljettaa osallistujat läpi koko nuorisovaihtohankkeen elinkaaren, aina nuorten idean löytämisestä hankkeen loppuraportointiin. Koulutus katsoo jokaista nuorisovaihdon vaihetta nuorten osallistumisen ja tasavertaisen kumppanuuden näkökulmasta - sen tarkoituksena on opettaa osallistujille, kuinka nuorisovaihtoja voidaan suunnitella hyvässä kansainvälisessä yhteistyössä ja niin, että nuoret ovat itse hankkeen toteuttajia.

Star of Europe -koulutus perustuu Suomessa järjestettävään päivän mittaiseen Euroopan tähti -koulutukseen, mutta se on kattavampi ja siihen osallistuu nuorisotyöntekijöitä eri Euroopan maista. Star of Europe -pelijuliste on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja sen avulla kaikki kumppanit voivat valmistella hanketta samalla tavalla eri maissa.

Tavoitteet:

  • ymmärtää nuorisovaihtojen logiikka ja elinkaaren vaiheet
  • löytää hankkeista nuorten osallistumisen ja oppimisen mahdollisuudet
  • löytää tapoja hankkeiden toteuttamiseen kaikkien kumppaneiden vahvassa yhteistyössä

Koulutus ei varsinaisesti tähtää kumppanien löytämiseen, mutta on todennäköistä löytää itseä kiinostavia toimijoita nuorisovaihtoihin. Kumppanuuksista tulee vahvempia, kun yhteisistä toimintatavoista voidaan sopia ja opitaan hyviä käytäntöjä hankkeiden toteuttamiseksi.

Kuka koulutuksesta hyötyy?

Star of Europe sopii sekä niille, jotka eivät ole koskaan toteuttaneet nuorisovaihtoa että kokeneille ryhmänvetäjille, jotka haluavat kehittää omia toimintatapojaan. Osallistujien tulee olla täysi-ikäisiä ammattimaisesti tai vapaaehtoisesti nuorten parissa toimivia henkilöitä.

Koulutuskieli on englanti.

Osallistuminen koulutukseen on maksutonta. Matkatuki kattaa matkakulut kotoa tapahtumapaikalle ja takaisin 100%:sti. Majoitus on 2-3 hengen huoneissa. Vasatokka on nuorisokeskus, joten majoitus on hostel-tasoista. Esim. kaikissa huoneissa ei ole omaa suihkua, vaan se jaetaan muiden kanssa.

Miten pääsen mukaan?

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella SALTOn koulutuskalenterissa.

Paina otsakkeen vieressä olevaa Apply Now! -painiketta ja täytä tietosi lomakkeeseen. Muista lähettää lomake lopuksi. Jos haet ensimmäistä kertaa koulutukseen SALTOn sivujen kautta,luo itsellesi MySALTO-tunnukset. Sivusto neuvoo tunnusten luomisessa.

Haku päättyy 21.9.2018

Lisätietoja antaa Paavo Pyykkönen

(etunimi.sukunimi@oph.fi, puh. 0400-247 774)