banneri2.jpg
Uutiset
13.5.2019 Digitaalista nuorisotyötä kehitetään tänä vuonna Rovaniemellä Somecamp-tapahtumassa

Digitaalista nuorisotyötä kehitetään tänä vuonna Rovaniemellä Somecamp-tapahtumassa


Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke järjestää valtakunnallisen SomeCamp-tapahtuman Rovaniemellä 14.-16.5.

- On mahtavaa, että diginuorisotyötä kehitetään täällä Lapissa kolmen päivän ajan. Digitaalisen nuorisotyön erilaisiin menetelmiin ja niiden kehittämiseen keskittyvä SomeCamp-tapahtuma kokoaa kuntien, seurakuntien ja järjestöjen työntekijöitä sekä muita aiheesta kiinnostuneita ensimmäistä kertaa Rovaniemelle, iloitsee suunnittelija Susanna Lammassaari Lapin aluehallintovirastosta.

Digitalisaatio koskettaa koko yhteiskuntaa ja sen eturintamassa erityisesti nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia. Puhutaan, että olemme siirtymässä kohti neljättä teollista vallankumousta, joka sekä lakkauttaa mutta samalla synnyttää aivan uudenlaisia työpaikkoja, joita emme osaa vielä kuvitellakaan.

Nuoret elävät vahvasti erilaisissa digiympäristöissä ja näin ollen myös nuorisotyön on toimittava näissä nuorille luontaisissa digitaalisissa kulttuureissa ja ympäristöissä. Tämä yhteiskunnallinen muutos haastaa myös nuorisotyön ammattilaiset päivittämään ja vahvistamaan omaa osaamistaan ja samalla aluehallintoviraston kehittämään täydennyskoulutuksia nuorisotyöntekijöille.

SomeCamp-tapahtuma mahdollistaa nuorisotyöntekijöiden ammatillisen kehittymisen ja uuden oppimisen yhteisöllisessä tapahtumassa vertaisoppimiseen ja yhteiseen tekemiseen perustuen.


Nuorisotyöntekijät oppivat yhteisen tekemisen kautta


Santasport-hotellissa pidettävään nuorisotyön Somecampiin osallistuu myös lappilaisia nuorisotyöntekijöitä ja myös tapahtuman suunnitteluporukassa on ollut Tornion ja Rovaniemen nuorisotoimien edustus. SomeCampin tavoitteena on vahvistaa nuorisotyöntekijöiden osaamista vertaisoppimisen ja yhteisen tekemisen kautta.

Tarkempaa tietoa tapahtumasta (linkki aukeaa uudelle välilehdelle): www.verke.org/somecamp2019

Nuorisolain mukaisesti Opetus- ja kulttuuriministeriö kehittää nuorisoalan palveluita ja osaamista tukemalla nuorisoalan osaamiskeskusten toimintaa. Valtakunnalliset osaamiskeskukset edistävät nuorisoalan osaamista, asiantuntijuutta ja tiedonkulkua. Lappia lähin osaamiskeskus on Oulun kaupungin organisaatiossa toimiva valtakunnallinen nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskeskus Koordinaatti.

Lisää osaamiskeskuksista (linkki aukeaa uudelle välilehdelle): www.minedu.fi/nuorisotyon-keskukset


Lisätietoja: Suunnittelija Susanna Lammassaari, puh. 0295 017 383, Lapin aluehallintovirasto