banneri2.jpg
Uutiset
17.9.2019 Budjettiriihessä rahoitusta luvassa myös nuorisotyöhön

 

Opetusministeri Andersson ja tiede- ja kulttuuriministeri Kosonen: Hallitus panostaa koulutukseen ja osaamiseen

OKM:n tiedote 17.9.

Hallitus panostaa osaamiseen ja koulutukseen kaikille koulutusasteille ulottuvalla noin 350 miljoonan euron kokonaisuudella. Investoinneilla nostetaan suomalaisten osaamistasoa, parannetaan koulutuksen laatua ja tasa-arvoa ja panostetaan lasten ja nuorten hyvinvointiin. Hallitus sopi tiistaina 17. syyskuussa budjettiriihessä valtion vuoden 2020 talousarvioesityksen sisällöstä.

Hallitus näkee investoinnit osaamiseen ja koulutukseen keskeisinä toimina, joilla vahvistetaan suomalaisten hyvinvointia, parannetaan työllisyyttä ja vahvistetaan kansainvälistä kilpailukykyä. Osaamiseen ja koulutukseen suunnataan talousarvioesityksessä ensi vuodelle yhteensä noin 350 miljoonaa euroa. Panostuksia tehdään kaikille koulutusasteille.

- Nyt tehdyillä päätöksillä pyritään kohti hallitusohjelman tavoitteita: oppimiseroja kavennetaan, koulutuksen tasa-arvoa lisätään ja lasten sekä nuorten hyvinvointiin panostetaan, opetusministeri Li Andersson sanoo.

- Hallitus on sitoutunut suomalaisten osaamis- ja koulutustason nostoon. Se on paras keino nostaa työllisyyttä kestävästi, tiede ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sanoo.

Budjettiriihessä tehtiin ensimmäinen erä tulevaisuusinvestoinneista (1,35 mrd €). Tulevaisuusinvestointiohjelman loppuosalle, joka on kooltaan noin 1,7 miljardia euroa, on tehty kehysvaraus. Ohjelman toimeenpanosta päätetään syksyn 2020 budjettiriihessä osana hallitusohjelman mukaista työllisyystoimia ja menolisäyksiä koskevaa tarkastelua.

Lue lisää ministeriön tiedotteesta tämän linkin kautta.

Tämän linkin kautta voit lukea valtakunnallisen etsivän nuorisotyön ja nuorten työpajatoiminnan osaamiskeskuksen analyysin budjetista nuorisotyön näkökulmasta: www.tpy.fi/uutiset/hallituksen-budjettiriihen-paatosten-plussat-ja-miinukset/