Lapin Nuorisofoorumi ja nuorten korona lexit suunnittelu

Lapin aluehallintoviraston (AVI) nuorisotoimi kutsuttiin toukokuun alussa mukaan Lapin alueen korona exit suunnitelman laatimiseen ja toteutukseen.

Lapin alueen exit suunnitelman laadinnassa ovat mukana alueemme molemmat sairaanhoitopiirit, Lapin liitto, sekä viranomaisten lisäksi laajasti eri toimijoita niin maakuntatasolta kuin paikallisesti mm. matkailusta, elinkeinotoiminnasta, alueemme oppilaitoksista ja järjestöistä.

Exit suunnitelman laatimiseen toivottiin myös nuorten näkökulmaa ja ääntä ja siihen lupauduimme Lapin AVI nuorisotoimesta mukaan Lapin Nuorisofoorumin, kuntien nuorisovaltuustojen ja kunnallisen nuorisotyön välityksellä.

Lapin sairaanhoitopiiri näki nuorten roolin tärkeänä ja sen, että nuoret itse pääsevät pohtimaan koronaturvallisia toimintatapoja.

Useat rajoitukset poistuivat kesäkuun alussa ja siihen liittyen oli huoli siitä, kuinka kansalaiset (ml. nuoret) osaavat toimia kesäajan koronaturvallisesti muut kanssaihmiset huomioiden.

Lapin AVI nuorisotoimi kutsui lyhyellä varoitusajalla vielä ennen kesälomia kuntien lakisääteiset nuorten vaikuttajaryhmät ja ammattioppilaitosten oppilaskunnat ohjaajineen Lapin Nuorisofoorumiin (linkki uutiseen).

Nuorten aloitteen pohjalta Lapin sairaanhoitopiirit lähettivät kaikille nuorille suunnatun koronatiedotteen.

Nuorisofoorumissa perustettiin pienempi työryhmä (LEXIT nuoret tiimi) suunnittelemaan yhteisten keskustelujen pohjalta nuorille suunnattua viestintää.

Tästä linkistä löydät tärkeimmät vinkit koronaturvalliseen kesään.

Lisätietoja
Lapin aluehallintoviraston nuorisotoimesta, suunnittelija Susanna Lammassaari
p. 0295 017 383, etunimi.sukunimi@avi.fi
Kittilän kunnan nuorisotoimesta, Hyvinvointia yhteistyöllä -hankekoordinaattori Pirjo Junttila-Vitikka
p. 040 180 1261, etunimi.sukunimi@kittila.fi

#koronalexitnuoret #koronasäätiedotelapista #kstlappi

Näistä linkeistä löydät saamenkielen käännökset koronatiedotteesta: pohjoissaame, inarinsaame ja koltansaame.

Korona Exit bingo- ja bucketlist -pohjat kuvatiedostona

Pohjat löytyvät myös IG-tililtä: @koronalexitnuoret

Korona LEXIT bingopohja.jpg

Korona LEXIT bucketlist pohja.jpg