Kolmikantayhteistyö

    

KOLMIKANTAYHTEISTYÖ

Kolmikanta yhteistyö-projekti on Enontekiön, Kolarin, Pellon ja Ylitornion kuntien yhteinen projekti. Kuntien lisäksi projektissa on mukana Iltalian Campania ja Englannin North East-alue. Projekti on käynnistynyt syksyllä 2001 Italian Napolissa järjestetyllä kolmikantaseminaarilla. Kesällä 2002 seminaari järjestettiin Lapissa. Mukana Länsirajan kuntien lisäksi oli edustajat Englannista ja Italiasta.

Kesällä 2002 järjestettiin myös nuorten tapaaminen Italiassa. Matkan kohteena oli Napolin kaupunki ja matkalla oli mukana 4 nuorta sekä Enontekiöltä että Ylitorniolta ja lisäksi 2 ohjaajaa. Tapaamisen teemana oli Rauha ja ihmisoikeudet. 2003 Ylitornio ja Pello kutsuivat italialaisen tanssiryhmän Ylitorniolle, mutta matka peruuntui.

10 italialaista ja 8 englantilaista nuorta ohjaajineen vieraili Kolarin Äkäslompolossa kesällä 2003. Suomesta mukana oli 12 nuorta. Leirin aiheena oli ympäristö, luonto ja asuminen Lapissa.

Elokuussa 2004 oli nuorten tapaaminen Englannissa Newcastlessa. Mukana italialaisten ja englantilaisten lisäksi oli 3 enontekiöläistä, 1 kolarilainen, 2 pellolaista ja 4 ylitorniolaista nuorta ja ohjaajat.

Seuraava tapaaminen on pidettiin Italiassa 2005.

Ylitornio teki nuorisovaihdon Italian Napolin kanssa marraskuussa 2011. Italian porukka tulee vastavuoroisesti meille Ylitorniolle maaliskuussa 2013.