Pelitalo Serveri

PELITALO SERVERI HANKE ON PÄÄTTYNYT 8/2019. Pelitoiminta kuitenkin jatkuu Messin tiloissa

 Mikä?

Pelitalo Serveri on syksyllä 2016 käynnistynyt  Tornion nuorisotoimen hanke, jonka päämajana toimii Kivirannan nuorisotila Messi ja hankkeen rahoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.

Hankkeen päätavoitteena on luoda nuorille mieluista pelitoimintaa nuorten yhdenvertaisuus ja erityistarpeet huomioiden. Toimintaan olennaisesti kuuluu digitaalisten pelien lisäksi myös lauta-, kortti- sekä roolipelit.

Toiminnan muina tavoitteina ovat mm. pelikasvatuksen & -sivistyksen merkityksen avaaminen, sekä niiden tuominen osaksi Tornion nuorisotyön kenttää kuten myös nuorten osallistaminen ja aktivoiminen erilaisten pelien, pelisuunnittelun, pelikerhojen, mediatyöpajojen, tapahtumien, koulutuksen sekä tiedottamisen avulla.

 Mitä?

Käytännössä hanke tarjoaa nuorille tilan ja mahdollisuuden pelaamiseen joko yksin, kavereiden kanssa tai vaikkapa joukkueena. Tilallamme on käytössä kymmenen tehokasta pelitietokonetta sekä lisäksi laaja valikoima erilaisia konsoleita. Meiltä löytyy myös mahdollisuus pöytäroolipelien tai vaikkapa lauta- ja korttipelien pelaamiseen. Uusimpana hankintana tilalta löytyy nyt myös HTC Vive Pro VR-lasit!

Kevään 2019 aikana hanke toteutti erilaisia kerho- ja ryhmätoimintoja. Luvassa on esimerkiksi pelikerho, jossa osallistujat pääsevät kokeilemaan digitaalisten ja fyysisten pelien uutuuksia ja outouksia. CS:GO joukkue- sekä turnaustoimintaa valtakunnallisessa mittakaavassa sekä vertaisohjaajakoulutusta nuorille. Ole siis kuulolla!

Kenelle?

Tilamme ja toimintamme on auki 13-29-vuotiaille. Jos et kuitenkaan sovi tähän ikäryhmään niin ota yhteyttä ohjaajiin, voimme erikseen sopia vaikkapa esittelykierroksen tilalle tai koulutusta pelitoimintaan liittyen

Missä ja milloin?

Tilamme sijaitsee Kivirannan koulun yhteydessä, nuorisotila Messissä, Tapiolantie 8:ssa.