IMG_2494.JPG

KOULUNUORISOTYÖ PUTAAN YLÄKOULULLA

Kouluympäristö ja koulupäivät voivat pitää sisällään muutakin kuin oppitunteja. Oppiminen on meidän jokaisen elämäntyö ja jotta oppimista tapahtuu, ympäristön täytyy olla mielekäs ja luova.
Kouluympäristön ja koulussakäymisen mielekkyyttä lisää se, että jokaisella on koulussa turvallinen olla ja jokainen kokee koulun itselleen tärkeänä arjen ympäristönä.

Koulunuoriso-ohjaaja on Putaan yläkoululla kolmena päivänä viikossa, keskiviikosta perjantaihin. Koulunuorisotyöstä vastaa nuoriso-ohjaaja Johanna Kallio. 
Putaan koululla toteutetaan avointen ovien toimintaa (Varikkotoimintaa) välituntiaikaan keskiviikosta perjantaihin. Oppilaat voivat tulla koulun kirjastoon, Varikoksi nimettyyn "nuorisotilaan" pelailemaan, kuuntelemaan musaa, hengailemaan, askartelemaan, keskustelemaan tai vaikka ottamaan pikku päivänokoset.
Varikolla on erilaisia teemaviikkoja mm. askartelua, gallupkyselyitä, JustRelax-rentoutumishetkiä. 

 Hupparikansan puolesta.jpg IMG-20151022-WA0002.jpg

Varikko-ohjus Jossu tekee tiivistä työtä tukioppilaiden kanssa, jotka yhdessä suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia teemaviikkoja ja tapahtumia yhteisöllisyyden ja kouluviihtyvyyden lisäämiseksi.

Varikolla voi varikkopilttuun tavoin, symboolisesti, vaihtaa varaosia, lisätä öljyä, tankata, puunata ja kiillottaa. Nuoriso-ohjaajalla on aina aikaa keskustella, vaihtaa ajatuksia, kuunnella huolia, tukea ja ohjata nuorta elämän kiperissä kysymyksissä ja vaiheissa, oli kyse hänestä itsestään, ystävästä tai perheestä. Nuoriso-ohjaaja ei ole rehtori, ei ole opettaja, ei terkkari, ei opo eikä kuraattori, vaan aikuinen kasvattaja, joka kuuntelee ja on läsnä.

fiiliskortit.jpg IMG_2498.JPG

7-luokkalaisten ryhmäytystoiminnalla (Täyskäsi) on pitkät perinteet, ja koulunuorisotyön lisääntyessä ryhmäytystoiminnasta on saatu pitkäjänteisempää. Ryhmäytystoimintaa toteutetaan sekä Raumon että Putaan yläkouluilla. 

Vakiintunut koulunuorisotyö mahdollistaa säännöllisen yksilö- ja pienryhmätoiminnan. Mm. Voimaneidot- ja Jantterit ryhmiä toteutetaan sekä Putaan että Raumon yläkouluilla.

                              IMG_20151208_114326.jpg

  

jossu.jpgNuoriso-ohjaaja:
Johanna Kallio:
p. 0400-419473
johannakallio.nuorisotoimi@tornio.fi
Facebook:
Tornion Nuorisotoimi Johanna Kallio

VARIKKO-LAKI!