banner.png

Nuorisotoimi tekee Torniossa monipuolista työtä nuorten maailmankuvan avartamiseksi.

Kaupungin sijainti avoimella rajalla mahdollistaa nuorten liikkumisen ja toimintaan osallistumisen kahden valtion puolella, ja vähintäänkin kahdella kielellä. Tornion ja Haaparannan nuorisotoimien yhteistyöstä näkyvimpiä esimerkkejä on Äxön-illat, jotka järjestetään yhdessä vuorotellen rajan eri puolin. Pitkä historia on myös kansainvälisillä nuorten vaihdoilla, joita järjestetään Kansainvälisen liikkuvuuden keskuksen CIMO:n avustuksella. Torniolaisnuoret ovat päässeet yhdessä ohjaajien kanssa tutustumaan muun muassa nuoriin Pohjois-Irlannista heidän kotimaassaan sekä esittelemään pohjois-irlantilaisille Suomea ja Lapin lumoa.

Tornio on kansainvälinen kaupunki, jossa on vetovoimaisen ammattikorkeakoulun myötä paljon vaihto-oppilaita eri puolilta maailmaa. Myös pitempiaikainen muuttoliikenne tuo kaupunkiin erilaisia kulttuureja. Kotoutumisen ja kaikkien viihtyvyyden takaamiseksi on välttämätöntä tutustua puolin jos toisin. Nuorisotoimella ovet ovat avoimet ja jokainen nuori on tervetullut toimintaamme mukaan!

girls

Matalan kynnyksen toimintaa nuorille tytöille ja naisille (12-25v.), sekä lapsille sukupuoleen katsomatta, järjestää Tirlittan. Tirlittan on talo tytöille, jossa erityistä huomiota on kiinnitetty mukaan kutsumiseen kohdennetusti ja matalan kynnyksen toiminnasta tiedottamiseen sekä suomeksi että englanniksi. Tirlittanissä järjestetään muun muassa kulttuurien kohtaamispaikaksi tarkoitettuja teehetkiä, kohdataan maahanmuuttajaäitejä sekä koululaisia valmistavalta luokalta. Työntekijä liikkuu myös kouluilla.

Nuorisotoimi tekee tiivistä yhteistyötä vastaanottokeskuksen kanssa lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin takaamiseksi. Keskittyminen erityisesti on nyt tytöissä ja nuorissa naisissa, sillä miehet ohjautuvat avoimempaan toimintaa helpommin. Heille järjestetään tilatoiminnan ja tapahtumien yhteydessä ajoittain myös omaa kohdennettua toimintaa tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

Kuvia toiminnasta...

Kansainvälinen nuorisotyö, vaihdot ja leirit

Auli Pietikäinen puh. 040 867 7842

Johanna Kallio puh. 0400 419 473

Monikulttuurisuus ja kotoutuminen

Tarkemmat yhteystiedot tästä >>

YSTÄVYYS-KAUPUNGIT MAAILMALLA

Vetlanda, Ruotsi

Hammerfest, Norja

Ikast, Tanska

Kirovsk, Venäjä

Devizes, Iso-Britannia

Szekszard, Unkari