skedepiha.jpg

KesäPösö

Tornion nuorisotoimen KesäPösö aloittaa kierroksensa

 

Tornion nuorisotoimessa mietittiin pätevää nuorisotoimen toimintaa, joka palvelisi nuorisoa kesällä. Pohdintojen tuloksena kehitettiin uusi liikkuva nuorisotyön muoto: KESÄPÖSÖ.

KesäPösö, on liikkuva pop up –nuorisotila, joka liikkuu sinne missä nuorisokin on. Kemiläiset, nuo nopeat peijakkaat, lanseerasivat meiltä pöllityn konseptin ja aloittivat kesä-auto toiminnan ennen meitä. Emme tästä kuitenkaan katkeroidu, vaan keksimme lisää: Tornion KesäPösö tulee tekemään sellaisia nuorisotyön muotoja, joita kukaan ei uskonut voitavan nuorisotilan ulkopuolelle vietävän. Näistä mainittakoon ainakin digitaalinen pelitoiminta, liikkuva graffitinmaalauspiste, liikkuva toonbombingkiertue ja musiikkiesitykset.

Tornion nuorisoneuvoston Tornio uusiksi –päivän aikana koottujen nuorten ideoiden pohjalta teimme KesäPösölle reitin. Tornion nuorisotoimen KesäPösö vierailee ainakin Kaakamon, Arpelan ja Karungin suunnilla 16.-17.6. välisinä päivinä. KesäPösö ei ole sidottu aina yhteen paikkaan, vaan voimme liikkua paikkoihin, mihin nuoriso meidät kutsuu. Sadepäivinä KesäPösö ei liiku. Silloin Putaan nuorisotalo Nuorkka on auki klo 23.00 saakka. KesäPösöön voi ottaa yhteyttä puhelimella: 050-576 0498/ Miku tai 0400-810841/ Minna. KesäPösö löytyy myös facebook:ista Tornion nuorisotoimi -sivulta ja seurata voi myös #kesäpösö –tunnuksella kertovia juttuja, instagramista: kesaposo –tililtä ja #kesäpösö – tunnuksella.

 

Tornion nuorisotoimen KesäPösön kiertueaikataulu:

9.6. tiistaina klo 17 – 20. Graffittia ja grilliä Tornion kävelykadulla. Tornion KesäPösö starttaa toimintansa ja maalaamme KesäPösölle logon. KesäPösössä tarjolla kahvia, grillimakkaroita, mehua ja pleikkarinpeluuta auton takaosassa.

10.6. keskiviikkona klo 17 – 20. Pimp my Tornio – kiertue. Meillä on tehtävä, joka on annettu suoraan pääkallon paikalta: meidän on tehtävä Tornio eläväksi. Tule mukaan tekemään toonbombing –teoksia ympäri Torniota. Eläväksi Tornio tehdään tarra-arkeilla, irtosilmillä ja liimalla. Monet tylsät paikat saadaan eläviksi, kun niihin pistetään suu, nenä ja silmät. Ilmoittaudu mukaan iskuryhmään soittamalla 050-576 0498 tai sähköpostilla: jan-mikael.hakomaki@tornio.fi.

11.6. torstaina klo 17 – 20. Esiintymislavana koko Tornio. Nuoriso voi tilata konsertin johonkin julkiseen paikkaan Torniossa. Kunhan sähköä on saatavilla läheltä, niin bändi esiintyy. Mahdollisia paikkoja esiintymiselle on Kivirannan koulun piha, kävelykatu, Putaan nuorisotalon parkkipaikka, Kokkokankaan nuorisotilan edusta, Viktorian torin aukio, Pikisaari…– you name it! Julkisia paikkoja, joista saamme kaupungin sähköä, niin met tulemma. Tilaa meidät puhelimella, facebookilla tai vaikka instagramilla.

16.6. tiistaina klo 17 - 20. Kaakamo. Olemme Kaakamossa ja järjestämme toimintaa yhdessä kyläläisten kanssa. Kaakamossa meitä voi tilata sopiviin julkisiin paikkoihin, jossa järjestämme ulkoleikkejä, - pelejä, graffitin maalausta ja muuta mukavaa. Tilaa meidät puhelimella, facebookilla tai vaikka instagramilla.

17.6. keskiviikkona klo 17 – 20. Arpela ja Karunki. Kiertelemme jokivartta pitkin yläkylille. Meidät voi tilata tuolloin paikalle ja järjestämme toimintaa. Mukana ulkopeleihin tarvittavat toiminnot. Tilaa meidät puhelimella, facebookilla tai vaikka instagramilla.

18.6. torstaina klo 17 – 20. Kiviranta. Olemme Kivirannan koulun pihalla ja sään salliessa myös uimarannalla. Maalaamme nuorisotila Messin liikuteltavaa graffitiseinää, grillaamme ja pidämme hauskaa.

 

KesäPösön yhteystiedot:

puh. 050-576 0498/ Miku &  0400-810841/ Minna

e-mail: jan-mikael.hakomaki@tornio ja minna.makinen@tornio.fi

Facebook: Tornion nuorisotoimi ja tunnuksena #kesäpösö.

Instagram: kesaposo ja tunnuksena #kesäpösö