Äxön-illat

  äksön250.jpg

Äxön-iltoja ei järjestetä livenä syksyllä 2020. 
Virtuaali-Äxönit sen sijaan jatkuvat! Seuraa nuorisotoimen some-kanavia ja pysyt kärryillä.

------------------------------------------------------


Äxön-illat ovat perjantai-iltoina 
klo 18.30 - 21.30 (s.a).
 
Lipun hinta Suomen puolen discoissa 5 euroa (kruunut eivät käy Kokkokankaan Äxön-illoissa). Stationin discoihin ilmainen sisäänpääsy. Huom! Stationilla ei voi enää maksaa käteisellä kanttiinissa, ainoastaan korttimaksu käy. Vanhemmat voivat lunastaa nuorille kanttiinista 25 kruunun arvoisia ostokuponkeja.   

Torniossa Äxön-ilta järjestetään Kokkokankaan koulun salissa (Holmantie 21) 
ja Haaparannalla nuoristalo Stationilla (Järnvägsgatan 2). Äxön- iltoihin järjestetään ilmainen kuljetus. Stationille kyyditys lähtee Nuorkalta (Pohjolankatu 11) klo 18.15 (s.a), ja palaa takaisin klo 21.30 (s.a).

 Äxön-ilta on 5. - 6. luokkalaisille tarkoitettu toiminnallinen tapahtuma, jossa pidetään hauskaa diskoilun, leikkien ja pelien merkeissä.  Äxön-illat järjestetään yhteistyössä Haaparannan nuoristoimen kanssa ja ne pidetään vuorotellen Tornion ja Haaparannan puolella. 

Suomen puolen Äxön-iltojen toiminnallisesta puolesta vastaavat nuoriso-ohjaajat ja vapaaehtoiset nuoret. He valmistelevat illan ohjelman yhdessä dj:n ja nuoriso-ohjaajan kanssa. Discon dj:n sekä tekniikan hoitaa Eventworks.

Ohjeita vanhemmille

Stationilla on kanttiini, jossa voi maksaa vain pankkikortilla. Vanhemmat voivat lunastaa nuorille kanttiinista 25 kruunun arvoisia ostokuponkeja. Kokkiskalla maksuvälineenä ainoastaan eurot käteisenä. Omia limsapulloja tai muita herkkuja ei saa ottaa mukaan. Äxöneissä on myynnissä limsatölkkejä ja vettä saa juoda aina ilmaiseksi, lisäksi kanttiinissa myydään karkkia ja sipsiä. 

Kokkokankaan Äxöneissä lapset jättävät kenkänsä niille erikseen tarkoitettuun paikkaan. Tämän takia on hyvä nimikoida kengät, sillä samanlaisia kenkiä on paljon ja niitä kertyy Äxöneissä satoja pareja.

Äxöneissä on narikka käytössä. Jos lapsi kuitenkin päättää olla käyttämättä sitä, emme vastaa tavaroista, jotka on jätetty narikan ulkopuolelle.