syba.jpg

Vapaa-aika ja harrastaminen

 

VAPAA-AIKA JA HARRASTAMINEN

Mitä voit tehdä vapaa-ajalla Ranualla? Millaisia harrastusmahdollisuuksia on? Keneen otan yhteyttä?

fatboy tyypit.jpg

Liikkumaan?

Ranuan kunnan vapaa-ajan palveluista ja harrastusmahdollisuuksista vastaavat yhdessä kunta ja paikalliset seurat ja järjestöt. Jos olet kiinnostunut jonkun tietyn järjestön tai seuran harrastusmahdollisuuksista, kannattaa ottaa suoraan yhteyttä sinne.

Liikuntatoimi järjestää erilaisia liikuntapalveluita, sekä tukee ja auttaa muita niiden järjestämisessä. Ranualla voi harrastaa monipuolista liikuntaa erilaisista pallopeleistä sisällä ja ulkona aina hiihtoon ja jääkiekkoiluun. Peuran salin yhteydestä löytyy uusittu hyvätasoinen kuntosali, sekä hieman vanhempi Peuran alakerrasta. Hyvät puitteet ja mahdollisuuden toiminnalle antavat hyvätasoinen urheiluhalli (Peuran sali) sekä uusi jäähalli. Myös sivukylillä on mahdollisuuksia urheiluharrastuksiin koulujen tiloissa.

Kulttuuria?

Urheilun lisäksi Ranualla on monipuolinen kulttuuritarjonta, josta kulttuuritoimi vastaa. Lisäksi järjestetään paljon teatterimatkoja ja omia näytelmiä ja tapahtumia. Kirjastosta löytyy luettavaa kaikille, sekä kuukausittain vaihtuvat näyttelyt. Kirjastosta löytyy myös erittäin laaja valikoima videoita, eikä lainaaminen maksa mitään. Lisää menovinkkejä löydät linkistä kulttuuritoimi.

Ranuan kansalaisopistossa voi harrastaa iltaisin ja viikonloppuisin. Tarjolla on paljon erilaista kurssitarjontaa musiikista, kädentaidoista, kielistä ja liikunnasta. Kurssitarjonta ja yhteystiedot löytyvät linkistä Kansalaisopisto. Ranualla toimii myös Lapin musiikkiopiston sivutoimipiste, johon on hakuaika toukokuussa. Musiikkiopisto tarjoaa opetusta huilun-, kitaran-, hanurin- ja pianonsoitossa sekä yksinlaulussa.

Muuta Äksöniä?

Myös Nuoriso- ja vapaa-aikatoimi järjestää paljon erilaista toimintaa. Koulun loma-ajankohdissa on ollut tapana käydä uimassa ja laskettelemassa ja kesäisin on leireilty ja uitu uimakouluissa. Myös kansainväliset nuorisovaihdot ovat olleet suosittuja loma-aikoina. Tasaisin väliajoin on järjestetty diskoja ja yhteistyössä Nuorisovaltuuston kanssa yösählyturnauksia. Lisäksi monkkari on avoinna arkisin, jolloin tilat tarjoavat mahdollisuuden erilaisilla peleillä pelailuun, television katsomiseen, netissä surffailuun ja kavereiden kanssa hengailuun. Ajankohtaiset tapahtumat ilmoitetaan LaNuti Ranuan etusivulla, kuriirissa ja kunnan nettisivuilla Tapahtumakalenterissa. Seuraa ilmoittelua!

Ranuan Seurakunta

Ranuan nuori seurakunta
Kaikille avoin yhteisö Facebookissa. Sähköinen kohtaamispaikka, joka informoi myös face to face -kohtaamisista. Liity nyt!

Narikka-illat
Ranuan isoskoulutusporukka järjestää Pekan ja Eerikan kanssa mukavia ja rentoja nuorten teemailtoja seurakunnan nuorisotiloissa torstaisin klo 18-20. Iltoja kutsutaan Narikoiksi, koska sinne voi jättää kaikki huolet ja murheet. Tervetuloa!