syba.jpg

Työelämä

töitämistäminähä.jpg

TYÖELÄMÄ

Tietoa työnhausta, työpaikoista ja harjoittelusta ym. Ranualla.

Työn haussa sinua auttaa parhaiten Ranuan kunnan työvoimatoimisto eli kansan kielellä ”työkkäri”  ja oma aktiivisuus. Työvoimatoimistossa on esillä kaikki avoimena olevat työpaikat, joita ei kaikkia löydy internetistä. Työvoimatoimiston nettisivuilla on myös paljon työpaikkailmoituksia alla olevasta Työministeriön sivujen linkistä kohdasta Avoimet työpaikat.

Ranuan työvoimatoimisto
Aapiskuja 6 B
97700 RANUA
Puhelin 010 60 40073
Telefax 010 60 46816
ranua@mol.fi

Mutta aina työnantajat eivät ilmoita työpaikasta työkkärissä tai lehdessä tai muillakaan ilmoituspaikoilla. Aina työnantaja ei välttämättä tiedä tarvitsevansa lisää työvoimaa, joten omalla aktiivisella toiminnalla voi saada työpaikan. Voit käydä suoraan työpaikasta kysymässä,tarvitsevatko he reipasta ja ahkeraa työntekijää.

Monkkarilta löydät Nuorisotiedotuspisteen tietokoneen  luota mallin työhakemuksesta ja CV:stä paperilla, sekä sähköisessä muodossa koneelta. Voit kirjoittaa oman hakemuksesi koneella ja tulostaa sen, sekä tarvittaessa saat apua hakemuksen kirjoittamiseen tilojen ohjaajilta.

Ulkomaille vapaaehtoiseksi?

Jos työskentely omassa kotikunnassa eikä kotimaassa ei kiinnosta, vaan kaipaat maiseman ja maan vaihdosta, voit pistäytyä Vapaa-aikatoimistossa juttusilla. Ranualta on lähetetty maailmalle vapaaehtoispalveluun useita nuoria eri pituisiksi jaksoiksi. Lisätietoja ulkomailla työskentelystä ja käytännön järjestelyistä saat Nuorisotoimesta.

Lisää tietoa työnhausta ym. löydät yllä olevasta Lanutin linkistä Tietopalvelut kohdasta Työelämä.