syba.jpg

Apua?

APUA?

Terveydenhoitajan ja lääkärin palvelut Ranualla. Keneltä kysyä apua, kun ihmissuhdeasiat, seksuaalisuus, huume-, alkoholi tai tupakka-asiat mietityttävät?

Ranualla perusopetuksen ja lukion oppilaita palvelee kouluterveydenhuolto, jonka tarkoituksena on lasten ja nuorten kasvun ja kehityksen tukeminen suunnitelmallisen terveysneuvonnan avulla. Terveydenhoitaja on tavattavissa
kirkonkylän koululla maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin. Yläkoululla maanantaisin ja keskiviikkoisin, Kuhassa ja Kuukasjärvellä tiistaisin, Impiössä perjantaisin
ja lukiossa torstaisin klo 11 alk. yläkoululla.

Koululääkärinä toimii Pentti Kursula, jolle ajanvaraukset tehdään kouluterveydenhoitajan kautta. Terveydenhoitajina toimivat kirkonkylän ala-asteella ja sivukylien ala-asteilla Tuija Luukkonen ja Piia Hujanen. Yläkoululla ja lukiolla Saara Markkanen. Lisäksi on mahdollista päästä psykologin Hanna Haapasen puheille, jonne ajanvaraus tapahtuu myös terveydenhoitajien kautta.


Kouluterveydenhoitajat

Tuija Luukkonen                Saara Markkanen          Piia Hujanen
gsm  0400 925 014           gsm 0400 179 153       gsm 0400 179 153

 

Etsivä nuorisotyöntekijä

Riikka Pahkala   gsm 040 099 6312

 

Helppimesta ry on luonut nuorille suunnatun tieto- ja tukipalvelun, josta löytyy monipuolista tietoa ja vastauksia erilaisiin nuorta koskettaviin asioihin. Linkistä Helppimesta pääset suoraan surffailemaan sivuille.

Nuoret, jotka ovat töissä, voivat saada työterveydenhoitoa työpaikan kautta. Nuoret, jotka eivät ole koulussa tai töissä, eivät kuulu työ- tai kouluterveydenhoidon piiriin, mutta Ranuan kuntalaisina, voivat saada terveydenhoitopalveluita terveyskeskuksesta.  Sairaustapauksissa Ranuan terveyskeskuksesta voi varata päivystyksestä ajan. Alle 18-vuotialle käynti on maksuton, muille kertakäynti maksaa 13,80e. Voit myös maksaa kerralla vuosimaksun 27,50e. Lisätietoja löydät oikealta löytyvästä linkistä.

Lisätietoja nuorten terveydenhoidosta ja muista hyödyllisistä palveluista löydät Kouluterveydenhuolto -linkistä oikealta.