syba.jpg

Asuminen omassa asunnossa

Opiskelija-asuntolat


Monilla oppilaitoksilla on omia opiskelija-asuntoloita, joissa opiskelijoiden on mahdollisuus asua opintojen ajan. Asuminen on maksutonta tai edullista. Asumispaikkaa haetaan oppilaitokselta itseltään. Muista, että asuntolan ulkopuoliset vaihtoehdot maksavat aina.


Opiskelija-asunnot


Opiskelu-asuntoja on kaikilla merkittävimmillä opiskelupaikkakunnilla. Asuntoyhtiöiden ja -säätiöiden opiskelija-asuntoja voivat hakea kaikki peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevat. Asuntoja haetaan vierailemalla toimistoissa
tai täyttämällä hakemuksen netissä. www.opiskelija-asunnot.fi tai www.nal.fi


Yksityiset vuokra-asunnot


Vuokra-asuntoa voi etsiä laittamalla ilmoituksen esim. lehteen tai nettiin. Voit myös asioida vuokravälitystoimistoissa tai etsiä netti-sivustoilta, lehdistä ja välitysfirmojen ilmoituksia. www.oikotie.fi, www.vuokraovi.com, www.asunnonvuokraus.com


Kuntien ja yleishyödyllisten asuinyhteisöjen asunnot


Kuntien omistamista vuokra-asunnoista löytyy tietoa kuntien nettisivuilta. Yleishyödyllisten asuinyhteisöjen vuokra-asunnoista saat parhaiten tietoa vierailemalla niiden nettisivuilla. www.vvo.fi, www.sato.fi, www.avara.fi, www.kas.fi.

Ranuan kunnan omistamiin vuokra-asuntoihin tai kunnan omistamien asuntoyhtiöiden asuntoihin haetaan kirjallisesti kunnanvirastosta tai netistä (www.ranua.fi --> palveluhakemisto --> asuminen ja rakentaminen --> vuokra-asunnot) saatavalla asuntohakemuslomakkeella, joka toimitetaan kunnan tekniseen toimeen. Lisätietoja antaa hallintosihteeri Marja-Liisa Nurmela puh. 040 7275671.

Ranualla toimii kiinteistönvälittäjinä LKV Kopalainen ja Laprim Oy.