Työseteli
KOLARILAISILLE PERUSKOULUN 9-LUOKKALAISILLE KEVÄÄLLÄ 2018 PERUSKOULUN PÄÄTTÄVILLLE KOULULAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE (LUKIO,AO)

Kolarin kunta tukee kolarilaisia peruskoulunsa tänä keväänä päättäviä nuoria ja toisen asteen opiskelijoita jakamalla vähintään 75 työseteliä.

Vuonna 2018 tukea voivat hakea koululaiset/opiskelijat, jotka ovat 2002 tai aiemmin syntyneitä, oppilaitoksessa kirjoilla olevia ja päätoimisesti opiskelevia, kotikuntanaan Kolari. Työttömyysturvaan oikeutetulle nuorelle ja etä- ja monimuoto- tai oppisopimusopiskelijalle ei voida myöntää työseteliä.

Työsetelihaku aukeaa 22.2.2018. Työsetelin suuruus on kalenterivuoden aikana yhteensä 250
€, kun työtä on yhteensä vähintään 60 h (vrt. 2 viikkoa). Seteleitä myönnetään ainoastaan yksi samalle henkilölle vuodessa.

 

Löydät työsetelihakemuksen www.kolari.fi/asiointi ja neuvonta/lomakkeet tai voit hakea sen nuoriso-ohjaajalta milloin tahansa vuoden aikana. Voit työtä hakiessasi kertoa yrityksellesi tuen käyttömahdollisuudesta mikäli työnantaja sitoutuu työllistämään sinut vuoden aikana minimimäärän eli yhteensä vähintään 60 tuntia. Saatuasi työnantajalta sitoumuksen työsetelihakemukseen, palauta hakemus nuoriso-ohjaajalle, joka antaa sinulle varsinaisen setelin. Hakemuksen palauttamisen yhteydessä tulee esittää opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Työsetelit jaetaan palauttamisjärjestyksessä. Alkuperäinen työseteli on annettava työnantajalle tai Kolarin 4H-yhdistykselle, jos perustat 4H-yrityksen.

 

Sinut työllistäneelle työnantajalle maksetaan setelin mukainen tuki takautuvasti sen jälkeen, kun työnantaja on toimittanut nuoriso-ohjaajalle todistuksen maksetusta palkasta (työsopimus ja palkkaerittely) ja työajanseurantalomakkeen. Työn voin suorittaa useammassa jaksossa vuoden aikana samalle työnantajalle. Työnantajan on maksettava työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työseteli ei kata kaikkia työnantajalle tulevia kustannuksia, joten älä mainosta itseäsi "ilmaisena" työntekijä, kun etsit työpaikkaa.

 

Työpaikkaa voit hakea kolarilaisista yrityksistä, yhdistyksistä, osuuskunnista, seurakunnasta, valtion laitoksista tai kunnalta. Tukea ei myönnetä oman perheenjäsenen palkkaamiseen.

 

Työseteli on myös mahdollista käyttää yrittäjyyteen (4H-yritys), kun yritys perustetaan Kolarin 4H-yhdistyksen kautta. Lisäksi edellytetään Kolarin 4H-yhdistyksen järjestämän Yrittäjäkoulutuksen suorittamista.

 

Kolarin kunta on mukana Vastuullinen Kesäduuni 2018 -kampanjassa ja kevään 2018 aikana tulee haettavaksi kunnan kesätyöpaikkoja nuorille Kuntarekryn kautta. Jos aiot hakea kunnan tarjoamaa kesätyöpaikkaa, sinulla tulee olla työseteli käytettävissä.

 

Työsetelin käyttäminen kunnan kesätyöhön
Hae Kuntarekryn kautta kunnan kesätöihin. Mikäli tulet valituksi työhön nuoriso-ohjaaja Sanna Palovaara täyttää puolestasi työsetelihakemuksen ja toimittaa sen kesätyön vastuuhenkilölle. Mikäli et tule valituksi niin sinulle lähetetään myös tästä päätös, jonka liitteenä on työsetelihakemus käytettäväksi toisen työnantajan kanssa.


Työstelihakemuksen ja opiskelijatodistuksen (toisen asteen opiskelijat) voit lähettää osoitteeseen: Kolarin kunta, Nuorisotoimi, Sanna Palovaara, Isopalontie 2, 95900 KOLARI tai sähköpostin liitteenä sanna.palovaara@kolari.fi. Laita viestin otsikoksi Työsetelihakemus.

 

Lisätietoja työsetelistä antavat Kaisa Kylä-Kaila, kaisa.kyla-kaila@kolari.fi, puh. 040 489 5359 tai Sanna Palovaara, sanna.palovaara@kolari.fi, puh. 040 489 5023.

 

VKD logo.png