Omaan kotiin


Asuminen

Oletko päättänyt muuttaa omaan asuntoon? Tai oletko muuttamassa Kolariin vaikkapa työn tai opintojen vuoksi? Asuminen

Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen on varmasti jännittävää niin Sinulle kuin vanhemmillesikin, se on ns. itsenäistymiseen liittyvä kehityskriisi.

Näiltä sivuilta löydät tärkeää tietoa siitä mitä tulee huomioida ja miten menetellä, kun olet hankkimassa itsellesi (ensimmäistä) asuntoa. Linkeissä tietoa asumisesta, velvollisuuksistasi ja oikeuksistasi.

Asuntoa etsiessäsi on hyvä aluksi miettiä mitä asunnolta haluat. Haluatko asua yksin, vai olisiko soluasunto tai kimppakämppä kavereiden kanssa hyvä vaihtoehto. Mitä asumisessa arvostat: sen edullista vuokraa, sijaintia, palvelujen läheisyyttä, kokoa, näköä vaiko uutuutta. 
 
Kolari on monen kylän värittämä kunta, joten vaihtoehtoja asumiseen löytyy kunnan etäläpäästä pohjoiseen. Kunnassamme on kaunis luonto, joka tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen harrastamiseen. Työ- ja opiskelupaikat nivoutuvatkin osittain luonnon kanssa kuten kaivosala ja matkailu. Etäisyydet ovat suhteellisen pitkiä, joten kulkuyhteydet yms. asiat kannattaa selvittää asuinpaikkaa valitessasi.

Onnea oman elämäsi rakentamiseen uudessa kodissa!


Linkit

Asumisen abc
Kela - asumistuki, asumislisä
Asuminen
Domus Arctica - opiskelija-asuntoja
Lumo- opiskelija-asuntoja
Nuorisoasuntoliitto

Asuntotoimisto
Omaa kotia etsiessäsi kannattaa kysyä kunnan asuntotarjontaa Kolarin vuokra-asunnoilta

Toimitusjohtaja Mikael Mannersuo puh. 040 552 1340
Toimistosihteeri Kaisa Koivuniemi puh. 040 489 5009

Käyntiosoite on Isopalontie 2, 95900 Kolari

Asuntohakemus tästä linkistä (voimassa 3kk)