Työelämä

Työelämä

Opiskelu on opiskelijan pääsääntöistä työtä. Aina vain ei tahdo rahat riittää mihinkään ja lainaa ei haluttaisi ottaa. Silloin kannattaa harkita hankkivansa itselleen työtä.

Opiskelijat voivat työskennellä opiskelun ohessa ilta- ja viikonloppuisin. Monet eri yritykset työllistävät opiskelijoita mielellään. Töitä voit kysellä esimerkiksi kassoilta, siivousfirmoista tai hampurilaisbaareista, mutta älä ahnehdi niitä liikaa. Jos työskentelet opiskelun ohella, muistathan ottaa huomioon opiskelijan tulorajat, joita et saa ylittää, jotta oikeutesi opintotukeen säilyisi. Kannattaa siis käydä ensiksi tarkistamassa Kelan sivuilta, miten työskentely vaikuttaa opintotukeen. Opintotukea ei ole mukava maksaa takaisin!!!

Monet yritykset ilmoittelevat avoimista työpaikoistaan työvoimatoimiston sivuilla. Pääset sivuille tästä TYÖKKÄRI.

Kesätyö on monelle opiskelijalle elintärkeä juttu. KESÄTYÖTÄ suunnittelevan kannattaa olla ajoissa liikkeellä, koska monet yritykset, varsinkin isoimmat valitsevat tulevan kesän työntekijät aikaisin jopa jo kevättalvella. Olemalla rohkea ja aktiivinen löytää varmasti itselleen haluamansa kesätyöpaikan. Kesätyöpaikka voi myös auttaa opiskelussa eteenpäin ;)
Myös mansikanpoiminta tai lastehoito on hyvää kesätyötä.

Muistithan, että alle 18-vuotiailla on myös mahdollisuus saada töitä! Käy katsomassa LAKI nuorista työntekijöistä.

Monet kaupungit ja kunnat tarjoavat alueensa nuorille kesätöitä, nimikkeillä tutustu työelämään tai tienaa.. näihin kannattaa ehdottomasti nuorten hakea!! Kannattaa vierailla aktiivisesti kuntien ja kaupunkien kotisivuilla, koska siellä ilmoitellaan kesätyöpaikoista. Keminmaan kunnan kotisivuille KLIKKLIK.