Mitä tehdä - harrastaa

Tekemistä Kemijärvellä                                                                                  

Kemijärvi tarjoaa upeat mahdollisuudet erilaisiin harrastuksiin.  Ulkoiluun löytyy latu- ja kelkkailureittejä, hiihtoon valaistuja latuja on Särkikankaalla ja Pöyliövaarassa. Yleisurheilu ja palloilulajien harrastajille Pöyliövaaran ulkoliikuntakeskus ja koulujen yhteydessä olevat urheilukentät. Särkikankaalla on jääkiekkoilijoiden ja luistelijoiden käytössä jäähalli Wirta-areena.  Puhumattakaan Kemijärven Liikuntakeskuksesta, jossa voit harrastaa monenlaisia sisäliikuntamuotoja. Vesiurheilun ystäville, rentoutumiseen ja kuntoiluun Kylpylä-uimahalli Poukama on aivan keskustan tuntumassa.

Kemijärven keskustassa sijaitsee myös Kulttuurikeskus, jossa on pääkirjasto, nuorisotilat, Itä-Lapin Mediakeskus ja kulttuurisali monipuolisine ohjelmineen.  On elokuvia, näyttelyitä, teatteria, tanssiesityksiä, luentoja, konsertteja ym. Aivan kulttuurikeskuksen kainalossa Koillis-Lapin musiikkiopistossa on mahdollisuus perehtyä eri musiikki- ja tanssilajien sekä soitinten opiskeluun.

Tiedonhaluisille ja kädentaitojen kehittäjille sekä erilaisille harrastajaryhmille kulttuurin saralla Kemijärven kansalaisopisto tarjoaa runsaan kurssivalikoiman myös nuorille.

Kulttuuri- ja vapaa-aika palvelut vastuualueen esimies Heidi Laukkanen 040 484 2079
Kemijärven kaupungin liikunnanohjaaja Harri Tepsa 0400  204 211                        
Kemijärven kaupungin kulttuuriohjaaja Juhana Kelloniemi 040 779 4501