720x120.jpg

Au Pair


AU PAIR


Au Pair asuu ja työskentelee ulkomaalaisessa perheessä lapsia hoitaen ja kotitöitä tehden. Vastineeksi työstä perhe tarjoaa Au Pairille oman huoneen ja ateriat sekä taskurahan, joka on maasta riippuen noin 200 - 400 euroa kuukaudessa. Au Pair ei kuitenkaan ole työntekijä, vaan hän asuu perheessä perheenjäsenen asemassa. Kielen opiskelu on tärkeä osa Au Pair -oleskelua. Isäntäperheen edellytetäänkin järjestävän työaika niin, että Au Pairilla on mahdollisuus kielen opiskeluun.

Au Pairiksi lähteminen antaa sinulle erinomaisen mahdollisuuden parantaa kielitaitoasi ja tutustua uuteen kulttuuriin. Se on myös järkevä tapa pitää välivuotta ja miettiä tulevaisuudensuunnitelmia. Saat arvokasta työkokemusta ja maailmankuvasi laajenee, uusista ystävistä ja itsenäistymisestä puhumattakaan! Täytyy tietysti muistaa, että Au Pairina oleminen on myös työntekoa ja asumista perheessä, mikä vaatii joustavuutta ja sopeutumiskykyä.

Työtehtäväsi muodostuvat lastenhoidosta ja kotitöistä. Tehtävät vaihtelevat perheittäin. Lastenhoito voi olla esimerkiksi lasten aamutoimista huolehtimista ja kouluun tai päivähoitoon viemistä tai lastenhoitoa päivällä vanhempien ollessa töissä. Parina iltana viikossa Au Pair on lapsenvahtina mikäli isäntäperhe tarvitsee. Vapaapäiviä on vähintään yksi viikossa ja se ei välttämättä ole viikonloppuna.

Au Pairiksi voivat lähteä 18 vuotta täyttäneet naimattomat henkilöt, yläikäraja on maasta riippuen 25 - 30 vuotta. Suurin osa paikoista on tytöille, mutta muutamiin maihin voivat myös pojat hakea. Hakijalla tulee olla kokemusta kotitöistä ja lastenhoidosta. Lastenhoitokokemukseksi riittää esimerkiksi lapsenvahtina toimiminen tai lasten harrastusohjaajana toimiminen. Sujuvaa kielitaitoa ei vaadita, mutta englannilla tai kohdemaan kielellä pitää pystyä kommunikoimaan. Tarkemmat kielitaitovaatimukset löytyvät kunkin maan kohdalta. Tupakoimattomuus ja ajokortti ovat eduksi. (Lähde: Allianssi)

Allianssin nuorisovaihto

Allianssin nuorisovaihdon kautta lähtee vuosittain noin 1000 nuorta töihin ulkomaille vapaaehtoiseksi, hotellityöhön tai Au Pairiksi.

Allianssi on Työministeriön nimittämä Au Pair -toimintaa koordinoiva taho Suomessa. Allianssin kautta Au Pairiksi lähteminen on turvallista, sillä kohdemaassa tukenasi on huolella valittu yhteystoimisto. Saat myös erilaisia etuja, kuten perehdytysmateriaalia lähtöön valmistautumista varten. Valmistautumisesi onkin meille erittäin tärkeää, siksi järjestämme muutaman kerran vuodessa infotilaisuuksia Au Pair -hakijoille. Infotilaisuuksissa tapaat sekä muita lähtijöitä että aikaisemmin Au Pairina olleita.

Allianssi on myös yksi kansainvälisen Au Pair -järjestö IAPA:n (International Au Pair Association) perustajajäsenistä. IAPA on perustettu vuonna 1994 kehittämään Au Pair -välitystä entistä turvallisemmaksi ja sisällöltään monipuoliseksi kulttuurivaihdoksi. Vain IAPA:n tarkat laatukriteerit täyttävät järjestöt voivat olla sen jäseniä. (Lähde: Allianssi)

Lue lisää tietoa Allianssin nuorisovaihdon sivuilta ->

Student Travel Schools STS

Voit hakea Au Pairiksi jos:

● olet 18-26 -vuotias
● olet valmistunut lukiosta /ammattikoulusta
● sinulla on ajokortti tai aiot hankkia sen piakkoin
● pidät lapsista ja sinulla on lastenhoitokokemusta tai muuta vastaavaa     kokemusta
● sinulla ei ole merkintää rikosrekisterissä
● olet täysin terve, et kärsi masennuksesta etkä syömishäiriöistä
● voit olla poissa Suomesta vuoden
● olet myönteinen, yhteistyö- ja sopeutumiskykyinen
● puhut ja ymmärrät hyvin englantia

STS tarjoaa  mm. laillisen viisumin, menopaluulennot USA:han ja terveysvakuutuksen.