720x120.jpg

Yhteishaku

YHTEISHAKU

Hakeminen ammatilliseen ja lukiokoulutukseen

Ammatilliseen peruskoulutukseen (perustutkinnot), lukiokoulutukseen, kotitalousopetukseen sekä tanssi-, musiikki- ja liikunta-alan koulutukseen haetaan ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa. Tanssi-, musiikki- ja liikunta-alan koulutukseen hakevien pitää lisäksi täyttää oppilaitoksen lisätietolomake ja lähettää se hakuaikana oppilaitokseen. Aikuisten ja vieraskieliseen koulutukseen haetaan suoraan oppilaitokseen. Mahdollisiin pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin oppilaitos kutsuu hakijan kirjeitse.

Yhteishaku tapahtuu sähköisesti nettihaun kautta. Paperisia yhteishakulomakkeita on saatavilla Opetushallituksen ohjaus- neuvontapalvelusta. Paperilomakkeella hakevan tulee toimittaa hakulomake ennen hakuajan päättymistä osoitteeseen Ohjaus- ja neuvontapalvelut, Opetushallitus, PL 380, 00531 Helsinki.

Yhteisvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille postitse


Täydennyshaku vapaana oleviin opiskelupaikkoihin

Yhteisvalinnan jälkeen koulutustarjontaa, täyttämättä jääneitä, peruttuja, keskeyttämisestä johtuen vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja voidaan hakea täydennyshaussa. Vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella oppilaitosten opintotoimistoista ja opinto-ohjaajilta.

Seuraavan ammatillisen koulutuksen sekä lukiokoulutuksen yhteishaun ajankohdan löydät osoitteesta  www.haenyt.fi, ammattikorkeakoulun yhteishaun ajankohta löytyy osoitteesta www.amkhaku.fi.