720x120.jpg

HarrastuksetHARRASTUKSETKULTTUURI

Kemi on kulttuurikaupunki, missä kulttuurinkukkaset kukkivat ja palvelevat kaikkia asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita liikunnasta, nuorisosta, kirjastosta, musiikista ja museoista aina nautinnollisiiin taidepläjäyksiin saakka.

Sukella sinäkin kulttuurikylpyyn!


Elokuvat, videot ja DVD:t

 ●

Kemissä toimii elokuvateatteri Kinopirtti, jonka esitettävien elokuvien listalta löytyy uutuuksia.
 ●

Kemissä toimii useita videovuokraamoita, joista voi lainata kotiin  katseltavaksi mm. VHS- ja DVD-elokuvia.
 ●

Järjestöjen palvelukeskuksessa on vuokrattavissa VHS kameroita ja jalustoja. Voit tehdä omat elokuvasi tai tallentaa perhetapahtumasi edullisesti.


KirjastoKemin kaupungin pääkirjasto sijaitsee Kemin kulttuurikeskuksessa, Marina Takalon  katu 3, 94100 Kemi

 Veitsiluodon kirjasto sijaitsee Hepolan koululla, Satamalehdontie 2, 94830 Kemi

 Kemissä toimii myös kirjastoauto.


Lastenkulttuurikeskus Sarjis

 ●


Kemin Lasten kulttuurikeskus Sarjis sijaitsee keskellä Kemiä, kaupungintalon vieressä.           Osoite: Valtakatu 22, 94100 Kemi.
 ●

Sarjiksessa järjestetään sarjakuvakursseja ja -kilpailuja, nuorten piirtäjien näyttelyjä sekä Kitacon- ja mangapäiviä.


Museot


 
Kemin Historiallisessa museossa järjestetään näyttelyitä omista  kokoelmista ja kulttuurin eri ilmiöistä.

 
Kemin historiallinen museo, Sauvosaarenkatu 11, 94100 Kemi. Historiallisen museosta voi kysyä myös kähertäjä ja työläiskotimuseosta.


NuorisotilatKemin kaupungin nuorisotoimiston ylläpitämät nuorisotilat sijaitsevat Hepolan, Karihaaran ja Takajärven kaupunginosissa.


Kemin seurakunnan nuorisotila sijaitsee Kemin keskustassa. Osoite: Kaivokatu 17, 94100 Kemi. Puh. (016) 226 1140


Toivola-Luotolan Setlementti ry:n nuorisotila sijaitsee Koivuharjun kaupunginosassa. Osoite: Toivolankatu 6, 94100 Kemi Puh. 040 703 2554

Tutustu nuorisotilojen toimintaan ja aukioloaikoihin Linkit-osiosta. Nuorisotilojen sivuilla on uutis- ja tapahtumalistat, joissa on tarkempaa tietoa Kemissä järjestettävistä nuorille suunnatuista tapahtumista ja toiminnoista.  Seuraa myös viikottain ilmestyvää Lounais-Lappi lehden Kemin nuorisotyön palstaa sekä Helmi lehden välissä ilmestyvän Kirkkolaivan nuorten sivuja. Tutustu myös Lapin Nuorisotiedotuksen LaNuti tiedotteisiin.  


Taidemuseo

 ●

Kemin taidemuseo sijaitsee Kemin kulttuurikeskuksessa torin laidalla, käyntiosoite on Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi 


Teatteri 
Kemin teatteritoiminta on vilkasta ja vireää. Kemin kaupungissa toimii kaupunginteatteri jonka tarjoamasta ohjelmistosta löytyy monipuolista viihdettä ja draamaa niin lasten, nuorten kuin myös aikuisten makuun.Syksyllä 2004 Kemin kaupungiteatteriin perustettiin nuorisolinja, johon näyttelijät valittiin koe-esiintymisten perusteella. Nuorisolinja toimii edelleen ja uusia alasta innostuneita otetaan mukaan aika ajoin.
Teatteritoimintaa voi myös harrastaa mm. Meri-Lapin Estradi ry:n toiminnassa.


Geokätköily

 
Geokätköily (aarteenetsintä) on harrastus, jossa etsitään maastoon piilotettua kätköä gps-laitteen avulla (osan kätköistä voi löytää myös ilman kalliita laitteita) . Kätköjen (aarteiden) koordinaatteja löytyy Internetistä. Suomessa on n. 3000 kätköä, joista löydettävissä on reipas 2500 kpl. Suomessa on n. 1700 rekisteröitynyttä geokätkentäharrastajaa.  Tsekkaa linkit osiosta  kohdasta geo.