Ohjeita liikennepuiston kävijöille

Liikennepuisto on tarkoitettu 4-12 - vuotiaille lapsille perheineen. Polkuautoilla voi ajaa 4 vuotta täyttäneet lapset, yläikäraja kuskeille on 12 vuotta.  Perheen pienimmille on omalla radallaan kolmipyöräisiä,  potkumopoja ja -lautoja.

Alle kouluikäiset ovat tervetulleita puistoon yhdessä huoltajan tai hoitajan kanssa. Tandem-polkuautolla huoltaja voi kyyditä alle neljä vuotiasta lasta. Lapset ovat liikennepuistossa hoitajiensa tai huoltajiensa vastuulla.

Autokoulu
Ennen polkuautoilla ajamista lasten täytyy käydä liikennepuiston autokoulu.  Autokoulussa käydään läpi ajosääntöjä, liikennemerkkejä sekä ajetaan ohjattu ajokierros eli inssiajo.

Tämän jälkeen lapset saavat liikennepuiston ajokortin joka on voimassa kuluvan kesän. Ajokorttia näyttämällä pääsee ajamaan polkuautolla.

Liikennepuiston henkilökunta
Liikennepuistossa henkilökuntana toimivat Kemin kaupungin nuorisonohjaajat, koulunkäyntiavustajat, harjoittelijat sekä kesätyöntekijät. Ohjaajan tunnistat oranssista liivistä. Kesätyöntekijöillä on päällään kirkkaan pinkit huomioliivit. Liikennepuiston toiminnasta vastaa Kemin kaupungin nuorisotyö.

Liikennepuiston kalusto
Liikennepuistossa on käytössä erikokoisia polkuautoja. 

Lisäksi käytössä on urheiluvälineitä ja leluja. Alueella on myös käytössä leikkikenttä, jossa on mm. keinut, liukumäki, hiekkalaatikko, kiipeilyteline sekä leikkimökki.

Turvallisuus
Liikennepuiston käyttäjien on toiminnan turvallisuuden vuoksi noudatettava ohjaajien antamia ohjeita sekä ajettava ja toimittava siten, etteivät aiheuta vaaraa tai vahinkoa muille.  

Kemiläiset lapset ovat tapaturmavakuutettuja toiminnan aikana.

liikennepuisto 2.JPG


 

 
 
liikennepuisto 3.JPG