720x120.jpg

Käyttäjätunnukset ja salasanat

Käyttäjätunnukset ja salasanat 

LaNutin kaikki käyttäjätunnukset tilataan erikseen Lapin Lääninhallitukselta. Tilaukset Kemin kaupunki hoitaa keskitetysti nuorisotoimiston kautta, pääkäyttäjän välityksellä.

Pääkäyttäjä tilaa tunnuksen ja salasanan vakiotyöntekijöille, joiden sopimus on yli vuoden. Erillistapauksissa nuorisotoimisto miettii tunnusten hankkimisen lyhytaikaisten työntekijöiden kohdalla erikseen.  

Tunnus koostuu käyttäjätunnuksesta ja salasanasta. Nämä tunnukset ovat henkilökohtaiset ja niitä ei saa antaa toisten käyttöön tai säilyttää sellaisessa paikassa, josta ne on mahdollisuus saada tietoon. Myöskään eri Internet selainten muistiin käyttäjätunnuksia ja salasanoja ei saa tallettaa, vaikka ko. selainohjelma sitä kysyykin.

Käyttäjätunnus on identifiointi tunnus, jolla esiinnytään LaNutin tietoverkossa, jonka avulla operointi suoritetaan ja jolla myös allekirjoittuvat mm. uutisoinnit. Sivujen muutokset tallentuvat myös ko. käyttäjän nimiin, joka on muutoksen tehnyt. Tällä myös valvotaan LaNutin käyttöä.

Jos salasana unohtuu, voit käyttää kirjautumisen yhteydessä palvelua, joka ilmoittaa sinun käyttäjätunnukset antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos se ei toimi, voit soittaa pääkäyttäjälle: Petra Hyvärinen puh.  0400 957 739 tai suoraan Lapin Lääninhallitukseen: Marja Hanni.  Linkki Lapin lääninhallituksen yhteystiedot sivulle.

Jos mielessäsi käy epäilys että käyttäjätietosi ja salasanasi on päässyt ulkopuolisen tietoon, tai tunnuksesi ei toimi oikein, ota yhteys Marja Hanniin, ja pyydä vaihtamaan salasanasi.

Käyttäjätunnuksella kirjaudutaan itse informaatiojärjestelmään lisäämään ja muuttamaan tietoja. Tämä on ns. ei julkinen puoli informaatiojärjestelmää.

Käyttäjätunnuksilla kirjaudutaan myös Lapin lääninhallituksen nuorisotyöntekijöiden intranetiin että Kemin kaupungin nuorisotyön omaan intranetiin. Kun olet kerran kirjautunut tällä julkisella puolella ei sinun tarvitse enää kirjautua uudelleen. Kirjautuminen lakkaa kun suljet selaimen, ja sinun täytyy kirjautua uudellee, uudessa selain istunnossa.

Paluu intraan