desc.jpg

Nuorisovaltuusto

 

NuVa, eli nuorisovaltuusto on välikäsi nuorten ideoiden ja äänen kuuluvaksi saantiin. Nuorella on oikeus sanoa mielipiteensä asiaan ja osallistua yhteisten asioiden suunnitteluun. Tällöin nuorisovaltuuston edustajat toimivat tavallisen inarilaisen nuoren puolestapuhujana. NuVan kautta voi saada oman idean tai ehdotuksen kuuluviin ja jopa onnistumaan. Nuoriso on tärkeä ikäluokka Inarin tulevaisuuden kannalta, ja nuoriso huomioidaan kunnassa hyvin. Nuorisovaltuuston asema on kirjattu kuntalaissa

Äänitorvena olemisen lisäksi nuorisovaltuutetut osallistuvat koulutuksiin ja tekevät yhteystyötä esimerkiksi muiden kuntien nuorisovaltuustojen kanssa. NuVa voi järjestää myös tapahtumia nuorten toiveiden mukaisesti. Muun muassa näitä kuluja varten NuValla on käytössään oma määräraha.

Nuorisovaltuusto koostuu 10 varsinaisesta jäsenestä sekä muutamasta koulukohtaisista varajäsenistä. Sitä johtaa kolmen jäsenen muodostama puheenjohtajisto (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri) sekä nuorten apuna on myös tukiaikuinen. He ideoivat ja järjestävät nuorille toimintaa ja puuttuvat kunnan asioihin, jotka liittyvät nuorten asioihin ja hyvinvointiin.

NuValla on edustajat seuraavissa toimielimissä: kunnan valtuustossa (läsnäolo- ja puheoikeus), sivistyslautakunnassa (läsnäolo- ja puheoikeus). 
NuValla on myös edustuspaikka ja äänioikeus Selvä Peli työryhmässä,  Lastensuojelun kehittämistyöryhmässä sekä Viestintäpajan ohjausryhmässä. 

Kokouksia pidetään noin kerran kuussa koko lukuvuoden ajan. Lisäksi puolen vuoden välein pidetään koko Lapin nuorisovaltuustojen yhteinen kokous, Nuorisofoorumi. Näin pyritään yhteistyöhön muiden nuorisovaltuustojen ja kuntien kanssa ja saadaan hyviä eväitä omaan reppuun sekä omalle kunnalle vietäväksi.

NuVa toimii yhdessä osana kunnan nuorisotyötä.

 

 

NuVa.jpg

Jäsenet

Inarin Nuorisovaltuusto 2019-2021

IVALON YLÄASTE

Lotta Muhonen
Roope Portti
Angelina Patokallio

Varalla
Inka Lappalainen

INARIN KOULU
Ella Kämäräinen, sihteeri
Pinja Loponen

Varalla
Kaisla Suominen, varasihteeri
Hilda Musta


IVALON LUKIO
Sara Brilli, puheenjohtaja
Melina Törmänen, varapuheenjohtaja
Lauri Niemelä

Varalla
Samuel Rodgers

SAAMELAISALUEEN KOULUTUSKESKUS
Jenni Salmela
Veeti Puttonen

SEVETTIJÄRVEN KOULU
Markus Porsanger

Varalla
Maija Leivo