voikukkabanneri.gif

Työ- kesätyöt

  Työ/Kesätyö

Työvoimatoimistoon kesätyönhakijaksi voivat tulla 15 vuotta täyttäneet/ kesäaikana täyttävät henkilöt, ikäraja sen vuoksi että vain 15 vuotta täyttänyt voi tehdä itse työsopimuksensa. Kesätyönhakijaksi on syytä ilmoittautua viimeistään huhtikuun aikana koska varsinkin yritykset päättävät kesätyöntekijänsä jo kevään aikana ennen kesäkauden alkua.

Omaa kesäaikaista työllistymistä voi edesauttaa se että on itse henkilökohtaisesti aktiivinen varsinkin yrityksiin kyselemällä jo ajoissa kesätyötä alkukevään aikana.  Osassa yrityksiä kesätyönhakijoilta vaaditaan 18 vuoden ikää.

Kesätyönhakijaksi voi ilmoittautua myös netin kautta (www.mol.fi ) edellyttäen ettei henkilöllä ole aikaisempia tietoja työhallinnon tietojärjestelmässä.  Henkilökohtaisen käynnin yhteydessä tiedot on tarkistettu uudelta ja myös aikaisemmin työnhakijana olleelta kesätyötä hakevalta.

Aikaisempina vuosina Enontekiön kunta on myöntänyt mm. yrityksille koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöllistämiseen tukea, tuen saamiselle on ollut ehtona se että kesätyöllistettävällä on työnhaku voimassa työvoimatoimistossa.

Käytännössä tämä on tarkoittanut sitä että kunnan oma kesätyöhakemus on jätetty työvoimatoimistoon samanaikaisesti kesätyönhakijaksi ilmoittautumisen yhteydessä.

Hakemukset ja opastusta hakemuksien täyttämiseen saa lähimmästä työvoimatoimistosta.

Omalla aktiivisuudella on suuri merkitys kesätyön saannissa !

Työvoimatoimisto
Tunturi- Lappi, Enontekiön toimipaikka
 
joht. työvoimaneuvoja Anni Ranta           010 60 46971, 050–3962711
e-mail : 
enontekio@mol.fi