ETSIVÄ NUORISOTYÖ

        

Mitä on etsivä nuorisotyö? 

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut.
Etsivän työn ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.
Työhön kuuluu myös ennaltaehkäisevätyö, jota tehdään yleensä kentällä kuten nuorisotiloilla, kouluilla, tapahtumissa ja missä vain minne pyydetään.   

Milloin ottaa yhteys?

Pyöriikö mielessäsi kysymykset: Mitä alkaisin opiskella? Mitä tulevaisuudessa?  Tarvitko apua vapaa-ajan/harrastusten suunnitteluun? Onko asioita, joista haluat puhua? Oletko aikuisena huolissasi lapsestasi tai muusta nuoresta? Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos on jokin ongelma ja jutellaan.    

Etsivä nuorisotyöntekijään saat yhteyden puhelimella, sähköpostilla, jos näet kylillä, nuorisotalolla ja tapahtumissa.

       

Etsivä nuorisotyöntekijä
Miika Saukkonen
Puh. 040-4895166
Enontekiön kunta
Ounastie 165
99400 Enontekiö

miika.saukkonen@enontekio.fi