Banneri.jpg

NUORTEN VAIKUTTAJARYHMÄT LAPISSA
 

Nuorisovaltuusto tai muu nuorten vaikuttajaryhmä toimii useimmissa Lapin kunnissa.  Nuorten vaikuttajaryhmä voi olla nimeltään nuorisovaltuusto, nuorisoneuvosto, nuorisoasiain neuvottelukunta tai nuorten edustajisto. Katso oheisista linkeistä eri vaikuttajaryhmien tiedot.

Nuorisovaltuustojen ja muiden vaikuttajaryhmien toimintatavat ovat erilaisia. Joissakin kunnissa nuorisovaltuusto toimii nuorten äänitorvena kunnan organisaatiossa ja keskittyy esittelemään nuorten näkökulmia kunnan päättäjille. Toisissa kunnissa nuorisovaltuusto järjestää tapahtumia ja toimintaa nuorille. Kuitenkin kaikkien yhteinen tavoite on parantaa nuorten elinoloja ja vaikutusmahdollisuuksia.

Lapin nuorten vaikuttajaryhmien edustajat kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa Lapin Nuorisofoorumiin. Seuraa LaNutin etusivun uutislistaa ja tapahtumakalenteria!  Jos sinulla on ideoita foorumin käsiteltäväksi, lähetä viesti alla olevaan sähköpostiin!
marja.hanni(at)avi.fi 

Lapsia ja nuoria koskevaa lainsäädäntöä löydät tästä

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton eli Nuva ry:n sivuille pääset tästä.

HOX! Lapin nuorten vaikuttajaryhmät voivat uutisoida LaNutin sivuilla tapahtumistaan tai muista ajankohtaisista asioista. Jos sinun vaikuttajaryhmälläsi on uutisoitavaa, ota yhteys kuntasi nuorisotoimistoon tai nuorisotiedotuspisteeseen tai lähetä viesti marja.hanni(at)avi.fi