Banneri5.jpg

Lapin työpajojen alueellinen verkosto

Lapin työpajojen alueellisen verkostotoiminnan koordinaattorina (Lapin ALU-koordinaattorina) toimii Outi Rautio Pellon nuorten työpajalta.

Yhteystiedot:

outi.rautio@pello.fi, GSM 040- 358 4420, facebook: Pohjois- Suomen ALU-koordinaattori Outi  

Lue tästä linkistä uutinen siitä, miten nuorten työpajatoiminnan alueellinen koordinaatio käynnistyi Lapissa.

Ajankohtaista

 

Lapin ALU- tapahtumakalenteri syksy 2017 

Koulutukset:

Arviointi valmennuksessa, 1 pv. 
Koulutus on työpajakentän valmennushenkilöstölle suunnattu yksipäiväinen vuorovaikutuskoulutus. Koulutuksessa perehdytään valmennuksen arviointiprosessiin ja erityisesti havainnointi- ja vuorovaikutustaitoihin arvioinnin keskeisinä elementteinä. Koulutus antaa välineitä valmennustyöhön ja oppimista tukevaan vuorovaikutukseen työpajoilla. Kouluttajana Susanna Palo.

22.9.2017, Rovaniemi, Aluehallintovirasto 
Ilmoittautuminen 15.9.2017 mennessä: http://tapahtumat.tpy.fi.pwire.fi/tapahtumat/arviointi-valmennuksessa-rovaniemi-1/ 

 

Maahanmuuttajat ja kulttuurinen moninaisuus työpajoilla – koulutus

Minkälaista on nuorten verkkokulttuuri? Miten paljon valmennuksen ammattilaisen olisi hyvä tuntea sitä? Koulutuksessa tutustutaan sosiaalisen median työkaluihin ja niiden käyttöön oman valmennustyön tukena. Lisäksi saat koulutuksesta ideoita verkon ja somen hyödyntämiseen työpajan vaikuttamistyössä ja sen viestinnässä. Koulutus on suunnattu sekä työpajojen valmentajille että heidän esimiehilleen.

Kouluttajat: Valtakunnallinen työpajayhdistys Ja Verke

Aika ja paikka: 5.10.2017, 10:00- 16:00, Pohjois- Suomen aluehallintovirasto Oulu

_____________________________________________________________________________________
Työpajapedagogiikka, 1 pv.
Koulutus käsittelee työpajalla tapahtuvan valmennuksen pedagogisia lähtökohtia: työpajan arvoja, pedagogista otetta valmennustyössä, työpajapedagogiikan määrittelyä, työpajan oppimisympäristöä, osaamisen kertymistä ja sosiaalista vahvistumista. Kouluttajana Susanna Palo.
28.11.2017, Rovaniemi, Aluehallintovirasto 
Ilmoittautuminen http://tapahtumat.tpy.fi.pwire.fi/tapahtumat/tyopajapedagogiikka-rovaniemi/ 21.11.2017 mennessä.
_____________________________________________________________________________________


Tapahtumat:

KUTSU alueelliseen nivelvaiheiden kehittämistapaamiseen

Työpajojen osaamisen tunnistaminen käsittää valmentautujan osaamisen kasvun tunnistamisen ja dokumentoinnin. Lisäksi tunnistetaan työvaltaisen oppimisen mahdollisuudet. Työpajoilla tai muussa työvaltaisessa ympäristössä tapahtuvaa osaamisen tunnistamista kutsutaan opinnollistamiseksi. Opinnollistamisen keskeisenä tavoitteena on kehittää toimintamalleja koulutuksen nivelvaiheisiin ja syrjäytymisen ehkäisyyn sekä parantaa vaihtoehtoisilla tavoilla hankitun osaamisen tunnistamismenetelmiä. Työpajat ja kansanopistot osaksi ammatillista oppimisympäristöä -kehittämishanke tukee osaltaan tätä tavoitetta. Lapin maantieteellisesti laajalla alueella, jossa on mm. vain yksi Ohjaamo, herää kysymys: kuinka kuka tahansa voi saada asiantuntevaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta ammatinvalinnan ja koulutukseen hakeutumisen kysymyksiin asuinpaikkakunnasta riippumatta? Voisiko tukea tähän löytyä Lapin tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluista (TNO-palveluista)?


Näitä kysymyksiä pohdimme yhdessä saman sisältöisissä kehittämistapaamisissa, jotka järjestetään seuraavasti:

ti 12.9. klo 12–16 TORNIOSSA, Ammattiopisto Lappia, os. Keskikatu 69, Yritystalon auditorio

ke 13.9. klo 12–16 KOLARISSA, Nuorten työpaja (osoite tarkentuu myöhemmin)

to 14.9. klo 12–16 KEMIJÄRVELLÄ, Saura-säätiö, os. Seminaarinkatu 10

pe 15.9. klo 9–13 IVALOSSA, Inarin kunnantalo, os. Piiskuntie 2, valtuustosali JA klo 13.15–15.15 Ammatti omasta kunnasta - Tieto-, neuvonta- ja ohjaustoimijoiden verkosto- ja koulutustilaisuus

Kehittämistapaamisten ohjelmarunko:

1. Ajankohtaista työpajakentältä / Outi Rautio, Pohjoisen-Suomen ALU-koordinaattori
2. Miten ammatillisen koulutuksen reformi vaikuttaa työpajoilla hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen? Annemari Kallio/Jarmo Saariniemi, Ammattiopisto Lappia Työpajat ja kansanopistot osaksi ammatillista oppimisympäristöä -kehittämishanke
3. Lapin TNO-palvelujen tarjoamat mahdollisuudet / Mirva Petäjämaa, Ammattiopisto Lappia/Arja Taavetti, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin TNO-palvelut -projekti
4. Yhteiset toiveet ja ajatukset, tulevaisuusorientaatio päiväkahvin kera (poikkeuksena Ivalo, jossa ohjelma aloitetaan aamukahvilla ja joka sisältää omakustanteisen lounastauon)
LISÄKSI Ivalon kehittämistapaamisen jatkoksi järjestetään Ammatti omasta kunnasta -teemainen tieto-, neuvonta- ja ohjaustoimijoiden verkosto- ja koulutustilaisuus klo 13.15–15.15:
Inarin kunnan tervehdys Samuli Mikkola, elinkeinojohtaja
Seutukuntien osaamisstrategiat 2020 -selvitys ja maakuntakorkeakoulutoiminnan kehittäminen saamelaisalueella Anu Pruikkonen, palvelupäällikkö, Lapin ammattikorkeakoulu
Porinatuokio ja seuraavat askeleet: Yhteisellä työllä tuloksiin saamelaisalueen kehittämiseksi

Kohderyhmä: Lapin työpajojen toimijat, etsivät nuorisotyöntekijät, kaikkien koulutusasteiden opinto-ohjaajat ja opettajat sekä muut tieto-, neuvonta- ja ohjaustoimijat.

Ilmoittautuminen 4.9.2017 mennessä seuraavan linkin kautta: https://www.webropolsurveys.com/S/8EED2997057D5AE0.par

Järjestäjät ja lisätietoja:
Rautio Outi, Pohjoisen-Suomen ALU-koordinaattori, outi.rautio@pello.fi, puh. 040 358 4420
Petäjämaa Mirva, Lapin TNO-palvelut -projekti, mirva.petajamaa@lappia.fi, puh. 040 705 3184
Kallio Annemari, Työpajat ja kansanopistot osaksi ammatillista oppimisympäristöä -kehittämishanke, annemari.kallio@lappia.fi, puh. 040 487 1574

 

Lapin nuorisotyöpäivä, Kläppi 2017 
Varaa kalenteriisi Lapin nuorisotyöpäivä, ohjelma tarkentuu syksyn aikana. 
10.10.2017, Rovaniemi


Synergia- seminaari 
Synergiaseminaari kokoaa osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen parissa työskentelevät sekä toimintakentän ajankohtaisista näkökulmista kiinnostuneet toimijat yhteen. Synergiaseminaarin tarkoituksena on hyödyntää toimijaverkostossa olevaa osaamista, edistää yhteistyötä, jakaa hyviä käytänteitä ja vahvistaa toiminnan vaikuttavuutta. Synergiaseminaarin hinta on 95 €, sisältäen seminaariohjelman sekä kahvitarjoilut päivien aikana. Seminaarin osallistujien majoitusta varten on varattu huonekiintiö Original Sokos Hotel Vaakunasta (Possentie 7, 13200 Hämeenlinna). Osallistujien tulee varata majoituksensa itse suoraan hotellista, majoitus ei sisälly seminaarin hintaan. Majoituskiintiö on voimassa 26.9.2017 saakka, jonka jälkeen varaamatta jääneet huoneet vapautuvat automaattisesti hotellin yleiseen myyntiin. Mainitse varausta tehdessäsi varaustunnus ”Synergiaseminaari”. Paikkoja on rajoitetusti, joten majoitusvaraus kannattaa tehdä ajoissa! Tarkempi ohjelma löytyy www.tpy.fi. 

10-11.10.2017 Hämeenlinna 
Ilmoittautuminen http://tapahtumat.tpy.fi.pwire.fi/tapahtumat/synergiaseminaari-hameenlinna/. 

 

Valtakunnallinen työpajayhdistys 20 vuotta -juhlaseminaari
Valtakunnallinen työpajayhdistys juhlii 20-vuotista taivaltaan vuonna 2017. Juhlavuoden päättää syyskokouksen yhteydessä järjestettävä seminaari Helsingissä. Lisätietoja tapahtumasta tulossa syksyllä!
23.11.2017 Helsinki 

 
ALU-toimintaan liittyviä muistioita yms.