Banneri5.jpg

Lapin työpajojen alueellinen verkosto

Lapin työpajojen alueellisen verkostotoiminnan koordinaattorina (Lapin ALU-koordinaattorina) toimii Outi Rautio Meri-Lapin Työhönvalmennus -säätiöltä Kemistä.

Yhteystiedot:

outi.rautio@meriva.com, GSM 040- 358 4420, facebook: Pohjois- Suomen ALU-koordinaattori Outi  

Lue tästä linkistä uutinen siitä, miten nuorten työpajatoiminnan alueellinen koordinaatio käynnistyi Lapissa.

Ajankohtaista
 Syksyllä 2018 Lapin alu- koordinaatiotyössa tapahtuvaa: 

1. 31.8 laitetaan nuorten työpajojen päihdeohjelmat syyniin Simossa, yhdessä Ehyt ry:n Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille–hankkeen koulutussuunnittelijan Tuija Auvisen kanssa. 

2. 6.9. Pajasähläys klo 10:00 -14:30 Ranuan Peuran urheilukentällä. Lajina potkupallo ja tuomarit löytyvät jokaisesta joukkueesta. Lisätietoja saat ilmoittautumisen yhteydessä, joka 3.9. mennessä osoitteeseen saija.kontiola@ranua.fi tai 040 7011 021. Lisätietoja http://www.lanuti.fi/news/Haaste-nuorten-tyopajalaisille---kuka-on-vuoden-2018-Pajasahlaysmestari/26153/ff378277-2daa-4ea4-9263-af49c2d42fb2. Uskallatko ottaa haasteen vastaan?

3. 12.9 Arviointi valmennuksessa- koulutus Rovaniemellä. Arviointi valmennuksessa on työpajakentän valmennushenkilöstölle suunnattu yksipäiväinen vuorovaikutuskoulutus. Koulutuksessa perehdytään valmennuksen arviointiprosessiin ja erityisesti havainnointi- ja vuorovaikutustaitoihin arvioinnin keskeisinä elementteinä. Koulutus antaa välineitä valmennustyöhön ja oppimista tukevaan vuorovaikutukseen työpajoilla. Koulutus on suunnattu työpajojen ja etsivän nuorisotyön henkilöstölle. Kouluttajana toimii Susanna Palo Valtakunnallisesta työpajayhdistyksestä. Sitovat ilmoittautumiset 5.9. mennessä osoitteessa www.tpy.fi. Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteydellä.  

4. 2-3.10 Lapin aluehallintovirasto järjestää KLÄPPI 2018 Lapin nuorisotyöpäivät yhteistyössä Sodankylän kunnan ja Seita-säätiön kanssa. Tilaisuus kokoaa Sodankylään jälleen laajasti kaikki Lapin alueen nuorisotyöntekijät verkostoitumaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista, sekä kuulemaan uusista tuulista nuorisotyön moninaisella ja muuttuvalla kentällä. KLÄPPI-päiville osallistuu nuorisotyön ammattilaisia eri aloilta ja mukana on mm. kuntien ja seurakuntien nuorisotyön ohjaajia, etsiviä nuorisotyöntekijöitä, nuorten työpajoilla työskenteleviä valmentajia, kuntien ja järjestöjen nuorisotyöstä vastaavia sekä nuorisotyön opettajia. Ilmoittautuminen päiville on käynnistynyt 20. elokuuta ja päättyy 9.9 http://www.lanuti.fi/news/Ilmoittautuminen-KLAPPI-2018-Lapin-alueellisille-nuorisotyopaiville-208-99/26153/340f954c-3cce-45fb-bf59-a3d987c21c00

5. 23.10 Nuorten pelaaminen – uhka vai mahdollisuus?- koulutuspäivä 12.00- 16.00 Sallassa, Vapaa-aikatalo Sallansuu (Sallantie 4). Erilaiset nettipelit, samoin kuin pelikonsoleilla pelaaminen, on mielenkiintoista ja viihdyttävää ajanvietettä, ja voi tuoda monen nuoren elämään iloa. Netissä pelattavista peleistä voi saada jännitystä, haasteita, onnistumisen kokemuksia ja myös kavereita, sillä monia pelejä pelataan yhdessä. Osalle pelaajista mukavasta harrastuksesta voi koitua myös haittoja, joita voidaan ehkäistä pelikasvatuksella. Päivän sisältö: Digipelaaminen ilmiönä ja pelikulttuuri nyt, mitä on pelikasvatus?, pelikasvattajan työkaluja sekä raha ja uhkapelit digipeleissä. Kouluttajana Nuppu Soanjärvi Ehyt ry:n Osaamiskeskus Vahvistamon verkostokoordinaattori.  Ilmoittautumiset 18.10 mennessä osoitteeseen outi.rautio@meriva.com

6. 23.10 Nuorten pelaaminen – uhka vai mahdollisuus?- koulutuspäivä 12.00- 16.00 Kemissä, Meriva säätiö (Karjalahdenkatu 18). Erilaiset nettipelit, samoin kuin pelikonsoleilla pelaaminen, on mielenkiintoista ja viihdyttävää ajanvietettä, ja voi tuoda monen nuoren elämään iloa. Netissä pelattavista peleistä voi saada jännitystä, haasteita, onnistumisen kokemuksia ja myös kavereita, sillä monia pelejä pelataan yhdessä. Osalle pelaajista mukavasta harrastuksesta voi koitua myös haittoja, joita voidaan ehkäistä pelikasvatuksella. Päivän sisältö: Digipelaaminen ilmiönä ja pelikulttuuri nyt, mitä on pelikasvatus?, pelikasvattajan työkaluja sekä raha ja uhkapelit digipeleissä. Kouluttajana Nuppu Soanjärvi Ehyt ry:n Osaamiskeskus Vahvistamon verkostokoordinaattori.  Ilmoittautumiset 18.10 mennessä osoitteeseen outi.rautio@meriva.com

7. 30.10 PARty järjestelmä- koulutus Kemijärvellä, Saura-säätiöllä osoitteessa Seminaarinkatu 10. PAR-järjestelmiä on kehitetty pitkään hankkeessa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n (KYT) toimesta ja vuodesta 2018 PAR- järjestelmät toimivat aluehallintovirastojen alaisuudessa.  Työpajojen ohjelman PARty:n uusin järjestelmäversio on otettu laajemmin tänä vuonna käyttöön ja siksi tarjoamme koulutusta uuden ohjelman mahdollisimman laaja-alaiseen hyödyntämiseen. Kouluttajana toimii Tuulikki Nieminen, PAR- järjestelmän suunnittelija Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta. Ilmoittaudu siis mukaan 22.10 mennessä osoitteessa outi.rautio@meriva.com.

8. 27.11. Lapin aluehallintovirasto järjestää Rovaniemellä Nuorten työpajatoiminta ja monialainen yhteistyö- tilaisuuden, jossa ääneen pääsevät mm. toiminnanjohtaja Mari Ahonen-Walker Valtakunnallisesta työpajayhdistyksestä, sote-yhdyspintojen suunnittelija Mirja Kangas Lapin Maakunnasta ja Lapin Liitosta johtava työllisyysasiantuntijaTuija Keihtä. Lisätietoa tulee http://www.lanuti.fi/events/Nuorten-tyopajatoiminta-ja-monialainen-yhteistyo--tilaisuus-Rovaniemella-2711/uknk2sp1/07d92ec7-e799-4b67-a657-a1ea08352fef 

9. 29.11 Työpajapedagogiikka- koulutus Rovaniemellä. Koulutus käsittelee työpajalla tapahtuvan valmennuksen pedagogisia lähtökohtia: työpajan arvoja, pedagogista otetta valmennustyössä, työpajapedagogiikan määrittelyä, työpajan oppimisympäristöä, osaamisen kertymistä ja sosiaalista vahvistumista. Kouluttajana toimii Susanna Palo Valtakunnallisesta työpajayhdistyksestä. Sitovat ilmoittautumiset 22.11.2018 mennessä osoitteessa www.tpy.fi. Koulutukseen on mahdollista osallistua etäyhteydellä.   

ALU-toimintaan liittyviä muistioita yms.