KLÄPPI 2016


klappi-logo2016_WEB.jpg

Tervetuloa Lapin nuorisotyöpäiville Sallaan 5.-6.10.2016!

Ohjelma

KLÄPPI 2016 Lapin nuorisotyöpäiville on koottu monipuolinen kattaus ajankohtaisia asioita nuorisotyön toimialalta. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille nuorisotyöntekijöille työtehtävästä ja työnantajasta riippumatta. Ensimmäisenä päivänä on luvassa oma koulutustilaisuus 1.1.2017 uudistuvasta nuorisolaista. Tämän tilaisuuden jälkeen osallistujat jakaantuvat iltapäivän työpajoihin oman työtehtävänsä mukaan. Omat työpajat on suunnattu etsiville nuorisotyöntekijöille, työpajoilla työskenteleville ja ohjaajan tehtävissä toimiville. Neljäs tarjolla oleva työpaja nuorisotoimesta vastuulliset (kunnat, järjestöt, SRK, hankkeet ym.) kokoaa kaikki muut osallistujat, jotka eivät löydä itseään edellä mainituista ryhmistä. Virallisen ohjelman jälkeen on vapaa-aikaa ja illaksi kaikki halukkaat voivat kokoontua Kiela-ravintolaan yhteiselle juhlaillalliselle.

Toisen päivän käynnistävät vapaavalintaiset työpajat, joista kukin osallistuja voi valita mieleisensä. Työpajavalinnat tehdään ilmoittautumisvaiheessa. Tarjolla on työpajoja koulunuorisotyöstä, nuorten osallisuudesta, päihdekasvatuksesta, mielenterveydestä sekä osallisuuden ja ulkopuolisuuden teemoista. Toiminnallisten työpajojen vetäjinä toimivat mm. alojensa ammattilaiset Preventiimistä, Suomen mielenterveysseurasta, nuorisotyön ammatillisesta koulutuksesta sekä ajankohtaisten tutkimusten tekijät Lapin yliopistosta ja Nuorisotutkimusseurasta. Lounaan jälkeen kokoonnumme yhteen ja saamme kuulla tulevaisuuden visiointia tunnetulta tulevaisuustutkija Ilkka Halavalta. Päivän päätteeksi saamme kuulla tuoretta tutkittua tietoa nuorisotyön kahdesta ajankohtaisesta aiheesta: ulkopuolisuuden kokemuksista sekä lähtemisen ja juurtumisen oppimisesta Barentsin alueella, joka on todellisuutta hyvin monelle Lapin nuorelle.

Ympäristö

KLÄPPI 2016 -tapahtuma järjestetään Sallassa aivan Sallatunturin juurella. Pääpaikkana toimii Sallan Poropuisto ja sen ympäristö. Nuorisotyöpäivien majoitus sopimushintaan on järjestetty PAN Village -mökkikylään Poropuiston läheisyyteen sekä Caravan kylään, joka sijaitsee n. 4 km päässä Poropuistosta Sallan kirkonkylälle päin. Juhlaillallinen syödään Kiela-ravintolassa, jonka yhteydessä on myös kuuluisa Papana -pubi. Kiela-ravintolaan on Poropuistosta matkaa n. 3 km ja Caravan kylästä n. 1 km.

Majoitus ja ruokailu

Osallistujat varaavat majoituksen suoraan Erittäin Sallaiset Oy:n majoituspalveluiden kautta. Nuorisotyöpäivien ohjelma on kaikille osallistujille maksuton, mutta ruokailut ja majoitus ovat omakustanteiset/työnantajan kustantamat. Ilmoittautuessa voi valita itselleen kokouspaketin illallisella tai ilman. Lounaat päivien aikana voi myös maksaa suoraan Poropuistoon, jos osallistuu tapahtumaan vain päiväseltään. Majoitus- ja kokouspaketit (ruokailut) laskutetaan jälkikäteen ilmoittautumisten perusteella.

Tämän sivun yläpalkissa on linkki ohjelmaan, majoitus- ja kokouspakettitietoihin sekä karttaan tapahtuman eri paikoista. Ilmoittautuminen on päättynyt ja peruutuspaikkoja voi kysellä pe 23.9. jälkeen, johon mennessä peruutuksen voi tehdä maksutta.

Lisätietoja tapahtumasta saa Lapin aluehallintovirastosta:
Susanna Lammassaari
etunimi.sukunimi@avi.fi
puh. 0295 017 383

Päivitetty ohjelma:
Päivitetty_ohjelma_KLÄPPI 2016_26.9.2016.pdf

Nuorten työpajojen ALU-tapaaminen Sallassa 4.10. kutsu ja ohjelma:
Nuorten työpajojen ALU tapaaminen 4.10. Salla_liite KLÄPPI_kutsuun.pdf

Facebookin tapahtumasivu löytyy tästä linkistä.